Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Investeerders en bladenmakers maken doorbraak Sla mogelijk

Datum nieuwsfeit: 09-04-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

email: (sla@xs4all.nl)

Investeerders en bladenmakers zorgen voor doorbraak Sla!

Datum: 9 april 1999

PERSBERICHT

Blad over eten en leven zonder vlees klaar voor doorstart

Investeerders en bladenmakers maken doorbraak Sla mogelijk

Een verrassend gezelschap van investeerders en bladenmakers heeft vanmiddag in de Koepelzaal van Het Blauwe Theehuis plannen gepresenteerd om het culinaire blad Sla z'n definitieve doorbraak te bezorgen. Eckard Wintzen (Ex'tent bv, voormalig eigenaar van BSO Origin), Derk Sauer (uitgever in Moskou van onder meer Cosmo, Playboy, Moscow Times), Jan Reinoud (retailspecialist, ex-vicevoorzitter RvB de BoerUnigro), Boudewijn Poelmann en Herman de Jong (Nova Media / Nationale Postcodeloterij) en Titia Mulders (mediaproducent Residence / Villa d'Arte / Elsevier) hebben besloten Sla groot te maken. Samen met Jan van der Lee (Animal Support) en Niko Koffeman (Ad/Venture) worden zij de nieuwe aandeelhouders van Slablad B.V. Om uiteenlopende redenen zien de nieuwe participanten een grote toekomst voor een blad dat kan voorzien in de groeiende informatiebehoefte van 750.000 niet-vleeseters en 3.500.000 vleesverlaters die Nederland telt.

Derk Sauer: "Ik geloof in het succes van Sla, ik zou het blad zelf kopen en ken nog wel een paar mensen die dat zouden doen. Ik ben de vleesgeworden vleesverlater, het prototype van de doelgroep"

Jan Reinoud: " Als je in de foodsector een beetje oplet, dan weet je dat de verminderde vleesconsumptie geen voorbijgaande trend is maar een onomkeerbare tendens. De markt voor vleesvervangers (akelig woord trouwens) groeit explosief. Steeds meer vleesproducenten stappen in de vegaburgers als defensieve operatie. Sla sluit perfect aan bij de nieuwe tendens van gezond, lekker en milieuverantwoord eten met oog voor dierenwelzijn. De markt is er meer dan rijp voor"

Titia Mulders: "Ik wilde eens een keer vanuit een heel andere positie aan een blad meewerken, eens een keer niet operationeel. Ik ben zelf een vleesverlater en ben steeds meer bezig met milieu, natuur en andere manieren van leven."

Eckart Wintzen: "Vlees vergt 10 x zoveel van de aardse bronnen als groente en fruit. Gelukkig laat Sla! zien dat vegetarisch eten ook heel erg lekker kan zijn.Onder het motto: "Goed voor de planeet hoeft niet altijd vervelend te zijn" past Sla! zodoende perfect in de investeringsportefeuille van Ex'tent, dat zich toelegt op projecten die bijdragen tot een duurzame economie."

Naast de nieuwe aandeelhouders presenteerde ook de nieuwe hoofdredacteur haar plannen. Ellen Ruwe (ex-Marie Claire Moskou) zei zich in te willen zetten voor het bedienen van een breder publiek. Daartoe zal het blad deze zomer een formuleverbreding ondergaan en een andere visuele benadering krijgen. Alle medewerkers van Sla zijn bijzonder verheugd dat na een moeizame winter eindelijk de grote doorbraak gerealiseerd zal kunnen worden. Afgelopen winter deed Sla een beroep op haar lezers om steun, bij welke actie spontaan vele tienduizenden guldens werden toegezegd. Van die toezeggingen heeft Sla geen gebruik hoeven maken, doordat er een andere oplossing gevonden werd via participatie van genoemde aandeelhouders.

Persinfo: Niko Koffeman (creatief directeur) 06 53533132 (na 16.00 uur)

Amsterdam 9 april 1999

Organisatie: Sla, magazine over eten en leven zonder vlees

adres: Wilhelminastraat 18

postcode: 2011 VM Haarlem

woonplaats: Haarlem

Telefoon: 023 5328824

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie