Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft introduceert portal site in Nederland

Datum nieuwsfeit: 09-04-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft introduceert portal site in Nederland: MSN.NL Volkskrant, VNU en Wegener leveren nieuws voor Nederlandse Microsoft Network portal site

Schiphol-Rijk, 8 april 1999 - Microsoft heeft in samenwerking met lokale partners, onder meer de uitgevers VNU, Wegener en de Volkskrant, een portal site voor het web ingericht, die specifiek is gericht op Nederlandse bezoekers. De site, die te vinden is op www.msn.nl bevat nieuws, diensten en amusement in de Nederlandse taal en biedt bezoekers de mogelijkheid persoonlijke voorkeuren in te stellen.

De samenwerking met de Nederlandse uitgevers houdt in dat zij dagelijks actuele koppen uit hun bladen plaatsen op de MSN web portal. Bezoekers kunnen op deze site persoonlijke voorkeuren aangeven, zodat zij alleen berichten te zien krijgen die hen interesseren. Door op de koppen te klikken komen ze direct terecht op de lokale sites van de uitgevers, waar zij het complete bericht kunnen lezen. Op deze sites is een logo te vinden dat de websurfer weer direct terugleidt naar de MSN portal site.

De behoefte van consumenten aan actuele informatie en diensten die snel beschikbaar zijn, leidt er toe dat zij steeds vaker gebruikmaken van de mogelijkheden van het web. De zogenoemde web lifestyle die hiervan het resultaat is, wint op dit moment overal ter wereld aan populariteit. Internet dient hierbij niet alleen als informatiebron, maar wordt ook gebruikt voor puur amusement en om producten en diensten af te nemen. Microsoft wil hierop inspelen door gebruikers wereldwijd te helpen om de enorme hoeveelheid informatie op het web te organiseren door interessegebieden en services te verzamelen die belangrijk voor hen zijn. Op de MSN portal site kunnen gebruikers zelf aangeven van welke diensten zij gebruik willen maken. De informatie en diensten betreffen onder meer sport, algemeen, financieel en economisch nieuws, informatie over computers en Internet, een lokale weersvoorspelling, amusement, een zoekdienst en de mogelijkheid om een gratis e-mail adres aan te vragen. Gebruikers kunnen de standaardinstellingen op ieder gewenst moment wijzigen. Tevens zijn er op deze portal site tips te vinden voor een efficiënter gebruik van Internet.

"VNU werkt aan het initiatief van Microsoft mee omdat we zoveel mogelijk Internet-verkeer naar onze eigen site willen trekken. Wij leveren ook informatie aan diverse andere aanbieders en het blijkt dat er op deze manier veel extra bezoekers naar onze sites komen," stelt Harry Michels, die als Senior Advisor Business Development de Internet-activiteiten van VNU coördineert. VNU levert dagelijks twee actuele krantenkoppen uit Dagblad de Limburger, met een oplage van circa 190.000 het grootste regionale dagblad van Nederland en plaatst daarnaast links naar lifestyle-onderwerpen uit het vrouwenblad Libelle, zoals een on-line receptenrubriek.

De Volkskrant levert dagelijks vanaf 08.00 uur drie actuele koppen uit de krant. "We doen mee omdat we het goed vinden om mee te lopen in de voorhoede op Internet. We leveren vooral eigen nieuws en kijken bij de selectie van de koppen ook eerst naar het nieuws dat al door de andere aanbieders wordt geleverd," vertelt Theo Stielstra, chef van de Internet-redactie bij de Volkskrant.

Wegener Arcade levert via haar dochteronderneming Netcast lokaal nieuws aan MSN.NL. Het betreft dagelijks drie headlines uit vijf geselecteerde regionale dagbladen van Wegener. "Wegener denkt dat lokaal nieuws op Internet steeds belangrijker wordt door de explosieve groei van het aantal particulieren dat een Internet-aansluiting heeft. Daar komt ook nog de mogelijkheid bij om te internetten via televisie. Wegener wil haar lokaal nieuws zoveel mogelijk onder de aandacht brengen en dat kan uitstekend via de MSN-portal site," besluit Jan Jacobs, directeur van Netcast, dat diensten levert op het gebied van nieuwe media.

De internationale MSN portal sites zullen technologie van Microsoft gebruiken om lokale inhoud en services aan te bieden. Het gebruik van de eigen taal zal voor veel gebruikers een belangrijke verbetering betekenen ten opzichte van andere internationale portal sites, die meestal Engels als voertaal gebruiken. De door de gebruiker aan te passen inhoudmodules bevatten onder meer de thema's sport, nieuws, weer en lifestyle clips. De inhoud verschilt per land, afhankelijk van de samenwerkingsovereenkomsten die Microsoft lokaal heeft afgesloten. Lokale versies van MSN services, waaronder MSN Hotmail, MSN Web Search, MSN Web Communications en MSN Messenger Service, zijn beschikbaar in de eerste helft van 1999.

"Voor steeds meer consumenten is Internet inmiddels een onlosmakelijk deel van hun leefomgeving geworden. Niet alleen als bron van de meest uiteenlopende informatie, maar ook voor puur amusement en om producten en diensten af te nemen. Dankzij de hulp van onze partners zijn wij in staat om aan onze MSN Portals een goede lokale invulling te geven," aldus Ruud de Jonge, Manager Internet Customer Unit Benelux van Microsoft.

"Door de inbreng van lokale partners is Microsoft in staat om consumenten in Nederland interessante en relevantie informatie aan te bieden. Voor leveranciers van deze informatie en amusement zijn de MSN Portals interessant omdat deze een aantrekkelijk startpunt vormen voor een grote categorie lokale Internet-gebruikers, waarop zij hun producten en diensten kunnen afstemmen," voegt Erik Huggers, Business Manager bij Microsoft, daaraan toe.

VNU
VNU is een uitgeef- en informatieconcern, dat actief is op de markt voor consumenten- en professionele informatie. De belangrijkste producten en activiteiten zijn publiekstijdschriften, regionale dagbladen, entertainment, telefoongidsen en informatiediensten, educatieve uitgaven, vaktijdschriften en marketing informatiediensten. De onderneming is werkzaam in vijftien Europese landen, in de Verenigde Staten, Puerto Rico, India en Zuid-Afrika en verschaft werk aan ruim 14.000 personen. VNU behoort met een omzet van ongeveer vijf miljard gulden tot de grote uitgeefconcerns in Europa. Meer informatie over VNU is te vinden op www.vnu.com.

De Volkskrant
De Volkskrant maakt deel uit van PCM Uitgevers, dat met vier landelijke dagbladen (naast de Volkskrant zijn dat Algemeen Dagblad, NRC Handelsblad en Trouw) en vier regionale dagbladen (De Dordtenaar, Parool, Rotterdams Dagblad en Rijn en Gouwe), meer dan 30 procent van de Nederlands markt voor dagbladen in handen heeft. Met een oplage van ruim 350.000 is het ochtendblad de Volkskrant het op twee na grootste dagblad van Nederland. Meer informatie over de Volkskrant is te vinden op www.volkskrant.nl.

Wegener Arcade
Wegener Arcade is leverancier van informatie in de breedste zin des woords, actief in woord, beeld, geluid en informatie. Wegener Arcade NV is de in Apeldoorn gevestigde holding van meer dan 40 ondernemingen in de informatie-, communicatie- en entertainmentindustrie, in zowel Nederland als een groot aantal andere West-Europese landen, met een totaalomzet van ongeveer 1.5 miljard gulden en circa 5.500 personeelsleden. De producten van deze beursgenoteerde, multimediale onderneming omvatten een breed scala aan gedrukte, elektronische en audiovisuele media, beeld- en geluidsdragers, alsmede direct-marketing, grafische en cartografische producten en diensten. Meer informatie over Wegener Arcade is te vinden op www.wegener.nl.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, server-applicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia C. van den Berg, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32,
Microsoft N.V., Els Stevens, Press Relations, telefoon: +32 (0)2 - 730 39
14,
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft BV website op pagina www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft, Windows NT(tm) en Windows® zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...