Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lagere prijzen voor varkenstermijncontracten

Datum nieuwsfeit: 09-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Amsterdam Exchanges

09 Apr 1999 Lagere prijzen voor varkenstermijncontracten

Op de agrarische termijnmarkt van Amsterdam Exchanges waren de prijsbewegingen tegengesteld aan de week hiervoor. Op de varkenstermijnmarkt hoefde minder te worden betaald voor 10.000 kilo levende varkens; de aardappeltermijncontracten werden juist duurder.

Omdat twee werkdagen vanwege Pasen uitvielen, was het aanbod bij de slachterijen groter dan normaal. Op de fysieke markt daalden hierdoor de prijzen voor varkens, wat zijn weerslag had op de prijzen voor de varkenstermijncontracten. In de periode van 1 tot en met 8 april daalde de slotnotering voor het contract met leveringsmaand april van 0,820 eurocent naar 0,770 eurocent (6,1%). De gehele prijsstijging van de vorige verslagperiode ging hiermee verloren. De contracten met leveringsmaand mei en juni verloren minder en sloten op een notering van respectievelijk 0,846 en 0,882 eurocent.
In vier handelsdagen werden totaal ruim 390 varkenstermijncontracten verhandeld.

De omzet op de aardappeltermijnmarkt kwam uit op 1480 contracten. Het drukst was het op woensdag: er gingen toen meer dan 400 contracten om. Het juni-contract had de meeste belangstelling van beleggers. Dit contract was goed voor meer dan 60% van de totale omzet op de aardappeltermijnmarkt.
Het contract met leveringsmaand april 1999 kende de grootste prijsstijging. Vorige week had dit contract nog een slot van 27,80 euro. Dit was deze week aangedikt tot een slotnotering van 29,60 euro. Voor het contract met leveringsmaand juni kwam een week-slotnotering in de boeken van 31,90 euro. Dit was bijna 4% meer dan het vorige slot.

De agrarische termijnmarkt van Amsterdam Exchanges behaalde in vier dagen een omzet van 1920 contracten, inclusief het termijncontract op biggen en de aardappelopties.

© Amsterdam Exchanges / Pers & Public Affairs

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie