Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

"Levende geschiedenis" in Kasteel Groeneveld

Datum nieuwsfeit: 10-04-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

"Levende geschiedenis" in Kasteel Groeneveld
tijdens Museumweekend

Baarn: Tijdens het Museumweekeinde kunt u in het Baarnse Kasteel Groeneveld opnieuw kennismaken met "Levende Geschiedenis". U maakt de aankomst van de familie Hasselaer mee in hun buitenplaats.
De natte koude winter van 1775-1776 beleefden zij in hun fraaie woning te Amsterdam, maar juist in dit weekeinde betrekken zij weer hun zomerverblijf in Baarn. Samen met zijn oudste en jongste dochter en vergezeld door hun gouvernante, worden zij op Groeneveld ontvangen door hun personeel, de castelyn en dienstmeid. Als gast is ook de dichter Jan Punt aanwezig en hun sfeervolle 18de eeuwse kledij zal een extra tintje geven in dit toch al zo fraaie net geheel verbouwde Buitenplaats.

Hasselaer koopt een piano-forte
Elk jaar, tijdens het Museumweekeinde is de familie Hasselaer te zien en te horen. Ze spelen geen toneel, ze zijn de bewoners van Huis Groeneveld in
1776. Ze vertellen u de laatste nieuwtjes van de afgelopen winter uit Amsterdam. Vader Hasselaer heeft voor dochter Wendela, een getalenteerde bespeelster van het clavecimbel het nieuwste van het nieuwste gekocht in Londen, een piano-forte. De voorloper van de piano en de vleugel. Zij heeft in Amsterdam al enige tijd geoefend en zal vanwege de terugkeer in Groeneveld en ter ere van hun gewaardeerde gast, de dichter Jan Punt, op dit nieuwe instrument spelen.

Levende geschiedenis
Kasteel Groeneveld - Baarn
Museumweekeind 10 en 11 april
Geopend van 12.00 - 17.00 uur
Toegang gratis

Museumweekeinde in Kasteel Groeneveld met verrassende activiteiten

Vroege vogel wandeling
Zondagmorgen, aanvang 05.30 uur, met de boswachter van Staatsbosbeheer en leden van de Gooise Vogelwerkgroep op pad om te luisteren naar het wakker worden van de vogels, het wakker worden van de natuur. Geheel gratis. Voor het aansluitende feestelijke ontbijt moet u wel even reserveren. De kosten daarvoor zijn fl. 15,00 pp, kinderen 6 t/m 11 jaar fl. 10,00. Kasteel Groeneveld is die dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Luisteren naar het landschap, kijken naar de muziek Maak een wandeling over het landgoed Groeneveld in gezelschap van Hanneke Groenteman en luister naar het landschap en kijk naar de muziek, uitgezocht door Han Reiziger. Een Klankschapwandeling. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Een 'walkman' en een boekje met routekaart en achtergrondteksten zijn voor fl. 7,50 verkrijgbaar aan de balie van het Kasteel. Zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur.

De schatkamer van de boswachter
Er leeft en groeit van alles in een bos; een bos zit vol verrassingen. Dat blijkt wel uit de collectie voorwerpen uit het bos, verzameld door de boswachter. Op de zolder van de Orangerie, kunt u al deze voorwerpen van dichtbij bekijken en onderzoeken. Deskundigen zullen bij de collectie aanwezig zijn om een toelichting te geven en het één en ander te demonstreren. Kortom: kom en ontdek de schatkamer van de boswachter!

Bosbouw, da's mensenwerk
Het bos staat hoog genoteerd op de recreatie top-tien lijst en wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Een bos is vaak prachtig, het lijkt net of alles uit zichzelf zo groeit en bloeit, maar is dat ook zo? Nee, bosbouw da's mensenwerk al ruim een eeuw lang. Deze tentoonstelling laat de ontwikkeling zien van de manier waarop het bos door de eeuwen heen wordt gebruikt. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een speurtocht in het Koetshuis!

Voor inlichtingen:
Kasteel Groeneveld - Baarn
Tel. 035 - 542 04 46
Openingstijden museumweekend:
zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie