Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sloepenrace in grachten van Leiden

Datum nieuwsfeit: 10-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Datum: 7-4-1999
Bron: Koninklijke Watersportvereniging "De Kaag" Onderwerp: Leise Sloepenrace op 10 april in de grachten van Leiden

LEIDSE SLOEPENRACE

Leiden krijgt haar eigen Sloepenrace. Soms worden ze de moderne galeislaven genoemd, soms ruwe zeebonken die aan een eigentijdse, zware sport doen. Op zaterdag 10 april zullen deze roeiers met hun spectaculaire races het
buitenevenementenseizoen in Leiden openen.

Er zal een sprint worden gehouden over de Rijn, maar ook een 10-kilometerrace door de meeste grachten van de stad te zien zijn. Geëscorteerd door een aantal rescueboten en vermoedelijk veel publiek gaat gestreden worden om de eerste Leidse sloepenprijzen. Om vervolgens op de Beestenmarkt na te genieten met een zeeheldenmaaltijd en een bijbehorend drankje.

's Middags is er een 11 km lange wedstrijd die na de start op het Galgewater om 14.00 uur via de Rijn en het Rijn-Schiekanaal, de Oude Rijn, de Herengracht, de Nieuwe Rijn en vervolgens weer langs Annie's Verjaardag over de Apothersdijk zal finishen op het Galgewater rond 15.30 uur.

Voor meer informatie:
071-5769256 / 06-53886077

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie