Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeer Brunssum gestremd tijdens Parelloop

Datum nieuwsfeit: 11-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Brunssum

Het verkeer tijdens de Parelloop

Op zondag 11 april wordt voor de negende keer de Parelloop gehouden. Op die dag worden in Brunssum verschillende afstanden gelopen. De af te sluiten wegen zijn afgestemd op deze verschillende parcoursen. Daarmee wordt het oponthoud voor het verkeer zoveel mogelijk beperkt.

De Rumpenerstraat en het Lindeplein zijn voor alle verkeer gesloten van 6.00 tot circa 18.00 uur. Op het Lindeplein wordt een tribune opgebouwd en daarom wordt de parkeerplaats al op zaterdagmiddag 10 april om 17.00 uur afgesloten.

Tussen 9.00 en circa 14.00 uur worden ook de volgende straten voor alle verkeer afgesloten: Ir. op den Kampstraat, Pastoor Savelbergstraat, Koutenveld en Raadhuisstraat.

Tussen 11.00 en 14.00 uur volgen, voor de 10 kilometer-loop, nog meer straten: Bodemplein, Akerstraat (oostkant), het fietspad en trottoir in de Rembrandtstraat, de Govert Flinckstraat en de Venweg.

Omleiding

Voor het doorgaande verkeer op de hoofdwegen worden duidelijke omleidingsroutes aangegeven. Bij de afsluitingen in het centrum worden geen omleidingen vermeld. Daar worden de afsluitingen zodanig geplaatst dat het verkeer zonder problemen via de omliggende straten kan doorrijden.

Parkeren
Parkeren op het Lindeplein is niet mogelijk. Het Koutenveld blijft wel bereikbaar. Vanaf de belangrijkste invalswegen worden bezoekers door borden naar het Koutenveld verwezen.

Openbaar vervoer

De routes van de bussen worden tijdens de Parelloop aangepast en verlopen via de Prins Hendriklaan en de Rembrandtstraat. De halteplaatsen in het centrum vervallen gedurende de wegafsluiting.

Bereikbaarheid

Burgers die langs de route van de verschillende parcoursen wonen en die problemen hebben hun woning met de auto te bereiken krijgen daarvan persoonlijk bericht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de verkeerscoördinator, de heer Van de Ruit, telefoon 5278 623.

Tijdens de Parelloop is parkeren op het Lindeplein niet mogelijk op zondag 11 april.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie