Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inscheping artillerie-materieel Macedonië

Datum nieuwsfeit: 11-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE DEF

Mindef:Inscheping artillerie-materieel Macedonië

DV/PB23/99 Den Haag, 9 april
1999

Vijf 155 mm houwitsers van het type M109 en 55 wielvoertuigen worden zondagochtend (11 april) ingescheept voor vervoer van Vlissingen naar Thessaloniki in Griekenland. Het materieel is bestemd voor het vuurmondpeloton van 11 Afdeling Rijdende Artillerie (de 'Gele Rijders') uit Arnhem, dat naar verwachting op 20 april vanaf de vliegbasis Eindhoven vertrekt naar de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië. De eenheid bestaat uit 120 militairen.

Het vuurmondpeloton wordt toegevoegd aan een Duitse brigade die zelf niet beschikt over de voor eigen veiligheid noodzakelijke vuursteun. De NAVO-eenheden in Macedonië dragen er toe bij een mogelijke aanval op dit land af te schrikken en de stabiliteit in de regio te bevorderen.

Er zijn al enkele eenheden van de Koninklijke Landmacht in Macedonië ontplooid: een mortieropsporingsradarbatterij (30 militairen) die gespecialiseerd is in het opsporen van vurende artillerie en mortieren en een geniedetachement (80 militairen), belast met onder meer humanitaire hulpverlening (aanleggen tentenkampen, wegen en waterleidingen). Daarnaast zijn nog enkele tientallen militairen werkzaam op verschillende staven in Macedonië. De Koninklijke Luchtmacht heeft in Macedonië een helikopterdetachement met drie Chinook-transporthelikopters en circa zeventig man personeel.

Mededeling voor de redactie:
Mediavertegenwoordigers die aanwezig willen zijn bij het beladen van het schip, zijn zondagochtend (11 april) om 8.30 uur van harte welkom in de Sloehaven in Vlissingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorlichter majoor Meelhuysen, tel. 06-22498804.


09 apr 99 17:45

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie