Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Clubkampioenschappen Taekwon-do in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 11-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

9 april 1999

Wethouder Stolte opent clubkampioenschappen Taekwon-do in Den Haag

Wethouder Wilbert Stolte van Sportzaken opent, namens de de gemeente Den Haag, op zondag 11 april om 10.00 uur de 3e Open clubkampioenschappen Taekwon-do in Den Haag. Dat gebeurt in sporthal De Blinkert, Seinpoststraat 150.

Taekwon-do is als sportbeoefening in Nederland (nog) vrij onbekend, echter steeds meer mensen maken met de sport kennis. De sport is afkomstig uit Korea waar heel veel mensen deze sport beoefenen. De naam Taekwon-do heeft een drietal betekenissen namelijk: TAE (voet-en/of beentechniek), KWON (vuist-en/of armtechniek) en DO betekent de manier waarop de sport zowel lichamelijk als geestelijk wordt beoefend. De technieken in de Taekwon-do kunnen zowel gesprongen of vliegend worden uitgevoerd waarbij respect ten opzichte van elkaar hoog in het vaandel staat. De achterliggende gedachte van Taekwon-do is om voor zowel jong als oud het lichaam en geest één te laten worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie