Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 11-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

--

Persberichten van zondagmiddag 11.04.1999
17:45 zondag 11 april 1999

Bert Peters 0591 - 66 20 14 of 0653 - 23 80 59

Werden het afgelopen weekend een groot aantal (27) auto's opengebroken waarna voornamelijk autoradio's maar ook andere spullen werden weggenomen. In Havelte werden in de nacht van vrijdag op zaterdag 6 auto's opengebroken. Aan de Leeuwerikweg werd zo een radio/cd-speler weggenomen evenals zo'n 40 cd's en uit een andere auto op die weg werd een fototoestel en een computer weggenomen. Ook aan de Leeuwerikweg werd nog uit een auto een radio/cd-speler weggenomen. Uit een auto aan de Patrijsweg werd behalve de radio en de cd-wisselaar ook nog eens twee jassen weggenomen. Aan de Fazantweg werd een ruit uit de auto weggenomen maar kennelijk was niets van de gading in de auto aanwezig. Ook aan de Fazantweg werd uit een andere auto een autoradio weggenomen.

Verder werd in Peizermade aan de Groningerweg uit een opengebroken auto wat kleingeld weggenomen en uit de schuur bij die woning een fiets.

In Emmen aan de Parklaan werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een autoradio weggenomen, aan de Hagedoorn in dezelfde nacht een radio/cd-speler en diverse autopapieren en aan de Van Schaikweg een radio/cassettespeler.
In Stieltjeskanaal werd uit een onafgesloten auto de radio en cd's weggenomen.
In Nieuw-Amsterdam aan de Schooldijk, Leemhof en Ringlaan werden uit opengebroken auto's de radio weggenomen alsmede cd's en in het aanpalende Veenoord aan de Rooseveltstraat werd uit een opengebroken auto ook een radio/cd-speler weggenomen.
In Barger-Compascuum werd in de nacht van vrijdag op zaterdag uit drie auto's de radio/cd-speler weggenomen. Aan de J Berendstraat, Gareel en Dissel werd een auto opengebroken.

In Borger werd aan De Drift een ruit van een auto ingeslagen en een poging gedaan een radio weg te nemen wat maar ten dele lukte. De radio bleef vernield achter maar diverse onderdelen waren wel verdwenen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in Diever aan de Meijboomstraat voor f 11.000,- schade aangericht. Behalve de braakschade is de eigenaar gedupeerd door de diefstal van een laptop en de autoradio.

Aan de brink in Zuidlaren werden twee jassen uit een auto weggenomen, in Aalden werden aan de Jan Mensinghstraat 2 auto's opengebroken waaruit in beide gevallen de radio verdween alsmede autopapieren. In Assen werd van donderdag op vrijdag aan de Sluisstraat een auto opengebroken en de radio weggenomen.
In Aalden werd vannacht aan de Marsstukken een auto opengebroken en een radio-cd-speler weggenomen evenals een mobiele telefoon en autopapieren.

In de afgelopen nacht tenslotte werd in Hoogeveen aan het Beukemaplein een auto opengebroken waarna een fietsdrager werd weggenomen.

Assen, ongeval tijdens joyriding door 16-jarige
Reed in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.00 uur, een 16-jarige knul, vergezeld van twee vrienden, met de auto van zijn moeder over Groningerstraat. Toen hij bemerkte dat hij te hard op een kruising afreed ging vol in de remmen waardoor de auto in een slip raakte en hij tegen een verkeerslicht botste die totaal werd vernield. Na onderzoek kwam ook nog eens vast te staan dat de jeugdige bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, namelijk 1 pro mille. Na afhandeling van de zaak is de jongen naar huis gebracht en aan zijn moeder overgegeven. Hij had tijdens de afwezigheid van de moeder bier en bessenjenever gedronken waarna het drietal besloot naar het centrum te gaan. Hij had geen toestemming van zijn moeder om de auto mee te nemen.

Zuidlaren, eenzijdig ongeval
Troffen surveillerende politiemensen in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.30 uur, op het fietspad langs de Verl Stationsweg een 33-jarige man aan uit Zuidlaren die kennelijk met zijn bromfiets ten val was gekomen. Een aanwezige getuige had kort daarvoor het slachtoffer uit de naast de weg gelegen sloot zien kruipen. De kletsnatte man kon zich niets van het ongeval herinneren. Vermoedelijk is de man in de berm terecht gekomen en daarna in een kuil waarna hij ten val kwam. De man werd met een gebroken kaak, diverse kneuzingen en vermoedelijk een schedelbasisfractuur overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. De man, die 's-nachts had gewerkt als toezichthouder in Eelde, was op weg van zijn werk naar huis.

Nieuw-Amsterdam, ongeval met letsel
Reed gistermiddag omstreeks 17.15 uur, een 58-jarige man uit Veenoord over de Zijtak OZ. Ter hoogte van de brug bij het Dommerskanaal sloeg hij linksaf en zag daarbij een tegemoetkomende automobilist over het hoofd waarna een frontale aanrijding volgde. Als gevolg hiervan werd de 21-jarige tegemoetkomende automobilist uit Schoonebeek naar het Scheperziekenhuis vervoerd evenals de 54-jarige echtgenote van de eerstgenoemde bestuurder. Beiden zijn met onbekend letsel opgenomen.

Emmen, straatroof
Gistermorgen omstreeks 11.15 uur, stapte een 34-jarige man uit zijn auto aan de Kapelstraat in het centrum van Emmen. Toen hij zijn auto op slot wilde doen kwam een bromscooter voorbij met daarop 2 knapen. De jongen die achterop zat trok de tas uit de handen van de nietsvermoedende automobilist met daarin zijn videocamera. De scooter verdween in de richting van het centrum.

Emmer-Compascuum, brand na gebakken kippenpoot
Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur, bakte een 43-jarige inwoner aan de 1e Koppelveenweg nog even een kippenpootje en vergat het gas uit te doen. Na het verorberen viel hij in slaap en vlam sloeg in de pan. Toen de afzuigkap en het kastje al in brand stonden werd hij wakker en probeerde de vlammen nog te doven maar dat lukte niet. De brandweer kwam er aan te pas en bluste de brand. De keuken brandde gedeeltelijk uit alsmede keukenapparatuur.

Meppel, woninginbraak
Werd vrijdag overdag ingebroken in een woning aan de Pieter Brueghellaan. Via een opengebroken raam werd binnenkomst verkregen en werden meer dan 100 cd's weggenomen.

Ook diezelfde middag werden twee inbrekers overlopen door een buurman toen zij probeerden in te breken in een woning aan de Randweg. Deze buurman deed nog een poging de daders vast te pakken maar dat lukte hem niet. Ook hier was al een raam geforceerd. Hoewel één van de daders al binnen was is er niets weggenomen.

Rolde, woninginbraak
Werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een woning aan de Burg Reijndersstraat. Er werd kleingeld weggenomen. Via een raampje werd binnengekomen.

Diezelfde nacht werd in een woning aan de Balloërstraat ingebroken maar daar werd niets weggenomen.

Pesse woninginbraak
Werd vannacht ingebroken in een woning aan de Goornakkers. Een televisie, video en computer werden weggenomen.

Roden, inbraak bij golfclub
Werd vannacht ingebroken in een winkel van de golfclub aan het Oosteinde. Via een opengebroken deur werd toegang verkregen waarna 15 golftassen met golfclubs werden weggenomen. De schade bedraagt meer dan f 10.000,-.

Beilen, diefstal onderbroeken
Werd gistermiddag aan de Hekstraat uit een bak voor een winkel 10 pakjes herenondergoed weggenomen. De 40-jarige eigenaresse is voor f 240,- gedupeerd.

ALCOHOL IN HET VERKEER
Emmen, bromfietser onder invloed
Reed in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.00 uur een 20-jarige jongen uit Dedemsvaart met zijn bromfiets over het voetgangersgebied aan de Hoofdstraat. Na een controle bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 1.

Ruinen
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.30 uur, reed een 27-jarige man uit Ruinen met zijn auto over de Huttenweg. Na controle bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 0,6.

Ruinerwold
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.40 uur, reed een 46-jarige man uit Zwolle over de Haakswold. Bij een controle werd een alcoholpromillage vastgesteld van 0,95.

Roden
In Roden reed in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige jongen uit die plaats met zijn auto over het Julianaplein. Toen hij politie zag ging hij er met grote snelheid vandoor. Via de Raadhuisstraat, Heerestraat en Albertslaan ging het in de richting van de Wilhelminastraat waarbij de bestuurder onverantwoord hard reed. De auto werd aan de Wilhelminastraat aangetroffen zonder bestuurder. Deze werd laster in de omgeving aangetroffen waarna een alcoholpromillage werd vastgesteld van 1,9. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Schoonoord
Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 39-jarige man uit Dalen met zijn auto over de Tramstraat. Bij controle bleek zijn rijbewijs verlopen, dat hij nog een boete had openstaan van meer dan f 3.000,- en dat hij alcohol had gedronken. Een test wees een promillage uit van 2. Verder moest hem nog een vonnis worden betekent (meegedeeld) dat hem de rijbevoegdheid was ontzegd. Na afhandeling van het onderzoek werd hij ingesloten omdat hij de boete niet kon voldoen.

Hoogeveen
In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 25-jarige man met zijn auto over de Blankenslaan. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,1.

Vannacht omstreeks 04.00 uur reed een 31-jarige vrouw uit Hoogeveen met haar auto over de Jennerstraat. Zij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,2.

Annen
Vannacht omstreeks 05.00 uur, reed een 30-jarige man uit Annen over de Wepel terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerd. Een test wees een alcoholpromillage uit van 0,7.

Alcoholcontroles
In Roden werden vannacht 331 bestuurders onderworpen aan een alcoholtest. Geen van de bestuurders had teveel alcoholhoudende drank gedronken. In Coevorden werden zo'n dertig bestuurders gecontroleerd en in de gemeente Tynaarlo nog eens 12. Ook zij konden doorrijden omdat niet teveel alcohol werd geconstateerd.

Zaterdagavond bleek dat de weg Stieltjeskanaal in diezelfde plaats op een plek behoorlijk was bevuild doordat waarschijnlijk een landbouwer op zijn land aan het werk was geweest en daarbij op de weg nogal wat modder was terechtgekomen. De politie vroeg omstreeks 23.30 uur aan de brandweer om het wegdek schoon te spuiten omdat gevaarlijke situaties voor het verkeer konden ontstaan. Omdat de politie ter plaatse bleef wachter totdat de spuitgasten klaar waren met het werk werd ondertussen van een aantal automobilisten een alcoholtest afgenomen waarbij overigens niemand teveel op had. Eén van de vrijwillige brandweerlieden hielp de politie door de automobilisten te waarschuwen middels een rood knipperlicht. Toen de weg schoon was en de brandweer ingerukt liepen de politiemensen naar hun auto om ook te vertrekken. Opeens hoorde één van de politie zijn naam noemen en hij zag een rood lichtje naderen. Toen bleek dat de brandweer wel al het materiaal had meegenomen maar niet alle manschappen. De door en door natte man (angstzweet om het hele stuk te moeten lopen of was het toch van de regen?) werd met de politieauto terug gebracht naar de brandweerkazerne waar zijn collega's hem nog niet hadden gemist.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...