Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking Hendrik Casimir & Karl Ziegler Onderzoekstipendia

Datum nieuwsfeit: 12-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

19 februari 1999

Hendrik Casimir–Karl Ziegler Onderzoekstipendia 1999 voor jonge onderzoekers

Op maandag 12 april a.s worden in Amsterdam acht Hendrik Casimir–Karl Ziegler Onderzoekstipendia 1999 uitgereikt. De uitreiking van de acht onderzoekstipendia vindt plaats om 16.00 uur in het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, Amsterdam, door prof. dr. ir. P.J. Zandbergen, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), en prof. dr. P. Mikat, president van de Nordrhein-Westfälische Akademie der Wissenschaften (NWAW) te Düsseldorf. De beurzen, die door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de Nordrhein-Westfälische Akademie der Wissenschaften beschikbaar worden gesteld, zijn bedoeld voor het uitwisselen van jonge postdoc-onderzoekers. De stipendia (112 000 Nederlandse guldens of 100 000 Duitse Marken) bestaan uit een gastonderzoekschap van een jaar in het buurland en worden jaarlijks aan vier Nederlandse kandidaten en vier kandidaten uit Noordrijn-Westfalen toegekend op het gebied van de natuur-, levens-, geestes-, en sociale wetenschappen.

De KNAW heeft de volgende onderzoekers geselecteerd: dr. R. Nieuweboer (geesteswetenschappen, RUG), dr. A.A. den Hollander (geesteswetenschappen, VUA), dr. H.J. van Houtum (sociale wetenschappen, KUN), dr. P.E. Verweij (levenswetenschappen, KUN).

Dr. R. Nieuweboer zal aan de Universität-Gesammthochschule Essen onderzoek doen naar taal en taalgebruik van Mennonitische immigranten uit Rusland in Noordrijn-Westfalen. Dr. A.A. den Hollander zal zich aan de Westfälische-Wilhelms-Universität van Münster gaan verdiepen in een, na in 1941 naar Duitsland te zijn overgebracht, verloren geraakt Middelnederlands kerkelijk handschrift. Het onderzoek is getiteld: `Utrecht MS 1009: A Reconstruction of a Middle Dutch Gospel Harmony'. Dr. H.J. van Houtum zal aan de Gerhard-Mercator-Universität van Duisburg de invloed van de nationale en regionale identiteit op de interactie tussen bewoners uit de grensgebieden van Nederland en Noordrijn-Westfalen gaan onderzoeken. Dr. P.E. Verweij zal werken aan een onderzoek op het gebied van beenmergtransplantatie onder de titel `prospective evaluation of Aspergillus pcr with blood for the early diagnosis and management of invasive aspergillosis in bone marrow transplant recipients'.

De toekenning van de vier stipendia aan Duitse kant worden volgende week bekend gemaakt door de NWAW.

KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, Amsterdam, Postbus 19121, 1000 GC Amsterdam, Telefoon Afdeling Voorlichting en Documentatie: 020-5510733, Telefax: 020-6204941, e-mail: (vodoc@bureau.knaw.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie