Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aflossing personeel helikopterdetachement Macedonië

Datum nieuwsfeit: 12-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE DEF

Mindef:Aflossing personeel helikopterdetachement

DV/PB24/99 Den Haag, 12 april
1999

Vandaag (maandag 12 april) zijn vanaf de vliegbasis Eindhoven 69 militairen van de Koninklijke Luchtmacht naar Macedonië vertrokken ter aflossing van het daar aanwezige luchtmachtpersoneel. De luchtmacht neemt op dit moment in Macedonië met drie zware CH-47 Chinook-transporthelikopters actief deel aan de hulpverlening ten behoeve van de vluchtelingen uit Kosovo.

Het gaat om een reguliere aflossing. De Nederlandse militairen werden begin januari uitgezonden naar Macedonië ten behoeve van de 'Kosovo Extraction Force', die als doel had het - indien nodig - evacueren van OVSE-waarnemers uit Kosovo. Momenteel worden de Chinook-helikopters, samen met de in Macedonië aanwezige landmachteenheden, ingezet bij de hulpverlening in het gebied. De Chinooks worden dagelijks veelvuldig ingezet voor het vervoer van hulpgoederen van het vliegveld naar de verschillende vluchtelingenkampen. Het af te lossen personeel wordt eind deze week in Nederland terugverwacht.

Afgelopen vrijdag (9 april) is een eenheid van twaalf man bewakingspersoneel van de luchtmacht, afkomstig van de Groep Geleide Wapens De Peel, naar Macedonië overgevlogen in verband met de beveiliging van het helikopterdetachement.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie