Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Security Dynamics en 3Com

Datum nieuwsfeit: 12-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

SecurID-technologie nu ook in handheld computers

Samenwerking Security Dynamics en 3Com: dubbele beveiliging voor de Palm

Amsterdam, 8 april 1999 - Security Dynamics, specialist in oplossingen voor informatiebeveiliging, breidt haar reeks krachtige verificatieproducten uit met SecurID voor het Palm Computing Platform. Tot deze populaire serie handheld computers van 3Com behoren onder meer de nieuwe Palm V, de Palmpilot, de Palmpilot Professional en de Palm III-organizers.

Doordat de SecurID-technologie de Palm verandert in een SecurID-token, is het mogelijk personen te identificeren en ongeautoriseerde toegang tot netwerken en systemen te voorkomen. Dankzij het nieuwe product, dat samenwerkt met Security Dynamics’ ACE/Server-software voor verificatiebeheer, hoeven gebruikers niet langer een losse SecurID-token, key fob of smartcard bij zich te dragen.

Geen overbodige luxe

Wereldwijd gebruiken nu meer dan drie miljoen mensen Palm Computing-apparatuur. Deze zogenaamde pocket organizers zijn eenvoudig aan het bedrijfsnetwerk te koppelen, zodat een directe toegang tot netwerkapplicaties verkregen wordt. Krachtige verificatie van gebruikers door middel van dubbele beveiliging is daarom geen overbodige luxe meer.

Louter blije gezichten

Beide partijen zijn dan ook gelukkig met hun ‘alliantie’. ‘De samenwerking tussen Security Dynamics en 3Com-dochter Palm Computing Inc. bewijst eens te meer dat we continu werken aan technologische innovaties en rekening houden met de wensen van klanten,’ zegt Jan Hereijgers, Regional manager Benelux van Security Dynamics. ‘We bieden bedrijven de beveiligings-tools die hen in staat stellen productiever te zijn en concurrerend te blijven.’ Jean-Baptiste Piacentino, GSM & International Product Line Manager van Palm Computing: ‘We zijn verheugd dat Security Dynamics haar state-of-the-art SecurID-technologie koppelt aan ons populaire platform. Zo kunnen we Palm-producten met de vereiste dubbele beveiliging op de markt brengen.’

3Com

3Com Corporation levert innovatieve information access-producten en network system-oplossingen aan grote, middelgrote en kleine ondernemingen. Het bedrijf heeft wereldwijd 200 miljoen klanten.

Meer informatie vindt u op: www.3com.com en www.palm.com

Security Dynamics

Security Dynamics is gespecialiseerd in het beveiligen en beheren van de toegang tot computergegevens. De producten van Security Dynamics zijn gebaseerd op gepatenteerde SecurID-tokentechnologie en ACE/Server-soft- en hardware. Zij zorgen voor verificatie van de identiteit van gebruikers die toegang willen tot informatiebronnen op het netwerk. Security Dynamics telt ruim twee miljoen gebruikers verspreid over 2.000 bedrijven. Dochteronderneming RSA Data Security Inc. levert eveneens oplossingen voor bedrijfsbrede netwerken, intranetten en Internet. RSA is een erkende merknaam op het gebied van cryptografische en OEM-beveiligingssoftware, waarvan meer dan tachtig miljoen licenties in gebruik zijn. Beide bedrijven staan hoog aangeschreven in de markt. Onder de klanten van Security Dynamics bevinden zich Fortune 500-bedrijven, financiële instellingen, opleidingsinstituten, gezondheidsorganisaties en overheidsinstanties uit de hele wereld. Tot de licentienemers van RSA’s encryptietechnologie behoren Microsoft, Novell, Netscape en Lotus Development.

Meer informatie vindt u op: www.securitydynamics.com

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie