Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentepersoneel Den Haag naar ziektekostenverzekering IZA

Datum nieuwsfeit: 12-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

12 april 1999

Gemeentepersoneel Den Haag naar ziektekostenverzekering IZA

Met ingang van 1 januari 2000 sluit de gemeente zich aan bij de publiekrechtelijke ziektekostenverzekering IZA. Medewerkers die daardoor een netto-nadeel in hun inkomen ondervinden worden voor dit nadeel gecompenseerd tot de datum van ontslag. Dit is de strekking van het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag aan de ambtenaren. Het voorstel wordt op 18 mei besproken in het Georganiseerd Overleg (Vakbonden).

Sedert de herfst van 1997 wordt met de vakorganisaties gesproken over een herziening van de wijze waarop de gemeente bijdraagt in de ziektekosten van de medewerkers. Omdat vrijwel alle gemeenten zijn aangesloten bij het IZA heeft de gemeente medio 1998 de vakorganisaties voorgesteld om aansluiting te zoeken bij het IZA. De gedachte hierbij was, dat de gemeente langs die weg volledig kon aansluiten bij het zogenaamde LOGA, het Landelijk Overleg Gemeenteambtenaren. Dit LOGA onderhandelt over de arbeidsvoorwaarden voor gemeenteambtenaren. Zolang de gemeente Den Haag een eigen regeling voor de bijdrage van de ziektekosten kent, moet de gemeente daarnaast ook nog eens lokaal onderhandelen. De achterban van de vakbonden wees toen de voorgestelde regeling af, in hoofdzaak vanwege mogelijke financieel gevolgen. Om aan deze bezwaren tegemoet te komen is een uitgebreide compensatieregeling ontwikkeld.

In het voorstel dat er nu ligt worden de eventuele financile gevolgen voor het individuele personeelslid geheel gecompenseerd. De verrekening van het nadeel geldt tot de datum van het ontslag van de medewerker. Voor de eerstkomende tien jaar is de methodiek van berekening van het nadeel vastgesteld. Na die periode van tien jaar wordt voorgesteld om opnieuw te overleggen over de methodiek aan de hand van het dan geldende ziektekostenstelsel. De berekening van het nadeel vindt plaats op basis van de premies zoals de medewerkers betaalden op 1 januari 1999 en op basis van een vergelijkbaar ziektekostenpakket.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie