Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking eerste nieuwe militair Identiteitsbewijs

Datum nieuwsfeit: 12-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie

Persmededeling

Uitreiking eerste nieuwe Identiteitsbewijs

DV/PM07/99

Den Haag, 24 maart 1999

De commandant van het Nationaal Commando, generaal-majoor Miel Termont, reikt vrijdag (26 maart) het eerste nieuwe Identiteitsbewijs Ministerie van Defensie (IDD) uit aan Bevelhebber der Landstrijdkrachten luitenant-generaal Maarten Schouten. De uitreiking vindt plaats op de Prinses Julianakazerne in Den Haag. Het nieuwe identiteitsbewijs is een zogenoemde multi-functionele "smartcard" (voorzien van chip-technologie) die het huidige militaire paspoort en alle overige identiteitsbewijzen binnen de defensie-organisatie vervangt. Met de overhandiging van de eerste kaart is de systeemontwikkelingsfase afgerond en kan de implementatie van start gaan.

Voor het eind van het jaar zal deze "slimme" kaart worden ingevoerd bij de gehele Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Luchtmacht. Aansluitend volgen op korte termijn de Koninklijke Marine, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Interservice Commando en het Kerndepartement.

De goed beveiligde kaart is ontwikkeld door het Coördinatie Centrum Kaarttechnologie van de landmacht, in nauwe samenwerking met Enschede/Sdu en AND Identification. Behalve als identiteitsbewijs kan de smartcard ook worden gebruikt voor het verlenen van toegang tot militaire objecten en het "betalen" in bedrijfsrestaurants en militaire belastingvrije winkels in het buitenland. De Koninklijke Landmacht past momenteel haar infrastructuur hiervoor aan. Bij de landmacht, als grootste krijgsmachtdeel, kost de invoering van de kaart 22 miljoen gulden. De kaart kan in de toekomst ook worden gebruikt voor eventuele nieuwe toepassingsmogelijkheden. Afgelopen november won het project de Nationale Chipcard Prijs vanwege het beveiligingsconcept, de gebruiksvriendelijkheid, multifunctionaliteit en inter-operabiliteit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie