Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Centraal Joods Overleg: Steun slachtoffers geweld Kosovo

Datum nieuwsfeit: 12-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centrum Informatie en Documentatie Israël


Persbericht
Den Haag, 12 april 1999

Het Centraal Joods Overleg roept op slachtoffers geweld in Kosovo te steunen

Deze week gaat op initiatief van het Centraal Joods Overleg een actie binnen de Nederlands Joodse Gemeenschap van start de vluchtelingen uit Kosovo te steunen. Het CJO heeft vandaag een bedrag van f 30.000,-- toegezegd ten behoeve van giro 555 van de Samenwerkende Hulp Organisaties. Met advertenties dringt het CJO er bij zijn achterban op aan financiële bijdragen over te maken naar de Samenwerkende Hulp Organisaties. Ook zullen de rabbijnen worden opgeroepen om in de synagogen aandacht aan de nood van de vluchtelingen te besteden.

Met afschuw zien we elke dag de beelden van de gevluchte Kosovaren. Als geen ander weet het Joodse volk wat het is om van huis en aard verdreven te worden en elders een nieuw leven op te bouwen. Wij kennen de materiële en psychische gevolgen van die traumatische ervaring op korte en lange termijn. Wij dringen er bij de Nederlandse Joden en iedere andere Nederlander op aan gehoor te geven aan onze oproep.

Het CJO is de overkoepelende organisatie van Nederlandse Joden, waarin zijn vertegenwoordigd het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap, het Portugees-Israëlietisch Kerkgenootschap, het Verbond van Liberaal Religieuze Joden in Nederland, het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI), de Federatie Nederlandse Zionisten en Joods Maatschappelijk Werk.

Nadere informatie: Hadassa Hirschfeld, adjunct-directeur CIDI (070-3646862).


(c)CIDI, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie