Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voetbalcafe Ajacieden beroofd

Datum nieuwsfeit: 12-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax

Voetbalcafe Ajacieden beroofd
Amsterdam, donderdag 8 april 1999.

Soccer World, het café van Frank en Ronald de Boer, Danny Blind, Frank Rijkaard en John van 't Schip in de Amsterdam ArenA, is afgelopen zondag beroofd. Een groep van ongeveer tien supporters, die stond te wachten op het vertrek van de treincombi naar Eindhoven, braken een vitrinekast open en stalen foto's, shirts, geld en flessen drank.

Onder de verdwenen voetbalrelikwieen zaten verschillende officiele wedstrijdshirts, waaronder het enige interlandshirt van Tobiasen, het laatste Champions League-tenue van Blind en shirts van Van Basten, Van 't Schip en Rijkaard.

Toen een medewerker van het cafe wilden ingrijpen, werd hij bedreigd met een mes. In de toiletten werden hakenkruisen en davidsterren gekrast. Het is de eerste keer sinds de opening in 1996 geleden dat er problemen zijn in het cafe. De politie heeft geen aanhoudingen verricht.

Soccer World benadrukt dat de daders niet behoren tot de f-side. 'Deze jongens hadden we nog nooit eerder hier gezien,' aldus een medewerker. 'Met de jongens van de f-side onderhouden wij goede banden. Wij hebben dinsdag nog met hen het afscheid met Frank en Ronald de Boer verzorgd.'

De voetballers hebben geschokt gereageerd op de overval. 'Frank en Ronald belden direct uit Barcelona. Ook Danny en John namen direct contact op. Rijkaard bood inmiddels een nieuw wedstrijdshirt aan.'

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie