Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Logitech introduceert randapparaten voor de iMac

Datum nieuwsfeit: 13-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Logitech introduceert de nieuwste randapparaten voor de iMac en alle andere van USB voorziene Macintosh computers

Populaire scrollmuizen en QuickCam videocamera ondersteunen nu Macintosh systemen die met USB zijn uitgerust

Romanel-sur-Morges, april 1999 ---- Logitech, internationaal marktleider op het gebied van Senseware Peripherals - besturingsapparaten en oplossingen voor grafische toepassingen die een natuurlijke, intuïtieve verbinding tot stand brengen tussen mens en computer, kondigt vandaag twee scrollmuizen aan voor de populaire iMac computer en voor elke Macintosh® computer die de Universal Serial Bus (USB) interface ondersteunt. De beide producten -- MouseMan® Wheel (Hfl. 89,=/ Bfr. 1.695 incl. BTW) en de Logitech® Pilot Wheel Mouse (Hfl. 79,=/ Bfr.1.495 incl. BTW) zijn uitgerust met PS/2 en USB-adapters zodat deze producten zowel op Macintosh als IBM-compatibele systemen gebruikt kunnen worden. De Macintosh drivers voor de twee muizen zijn met ingang van april beschikbaar op www.logitech.com en zullen vanaf mei bij de producten zelf meegeleverd worden.

Het industriële ontwerp en de geavanceerde mogelijkheden van de MouseMan Wheel hebben in de geschiedenis van Logitech meer prijzen in de wacht gesleept dan welke andere muis dan ook. Met de huidige vormgeving en de zacht aanvoelende greep biedt de MouseMan Wheel een ongeëvenaard comfort en besturingsmogelijkheid. Daarnaast kan het scroll-wiel ook als programmeerbare muisknop worden gebruikt zodat de vier knoppen mogelijkheden bieden die nooit eerder bereikbaar waren voor Macintosh gebruikers. De Logitech Pilot Wheel Mouse heeft 2 knoppen plus een scroll-wiel (tevens derde knop) en is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Logitech biedt daarmee scrollmogelijkheden en programmeerbaarheid voor een betaalbare prijs. Net als de MouseMan Wheel is de Logitech Pilot Wheel Mouse voorzien van de MouseWare ® software van Logitech zodat deze naar eigen wens kan worden ingesteld en gebruikt.

"Wij bieden de Macintosh wereld interessante mogelijkheden," aldus Harry Klein, Logitech’s Country manager voor de Benelux. "Vandaag de dag is het voor een betere productiviteit noodzakelijk dat het doorlopen van lange documenten of Webpagina’s eenvoudig is. Onze nieuwste wielmuizen met hun combinatie van scrollen en zelf te programmeren muisknoppen bieden daarin nieuwe mogelijkheden en flexibiliteit. Wij denken dat iMac gebruikers hun standaard muis snel willen opwaarderen zodra ze de voordelen ontdekken van een scrollwiel, meer muisknoppen en de geavanceerde software van Logitech."

QuickCam VC – voor iMac en PC

Logitech kondigde vandaag ook de QuickCam® VC voor de iMac en voor de van USB voorziene Mac OS computers en Windows computers aan. De nieuwe QuickCam voor de iMac, die gebruik maakt van de voordelen van Apple’s USB support, maakt deel uit van de groeiende Logitech familie van QuickCam videocamera’s die Logitech overnam van Connectix Corporation. De QuickCam VC is leverbaar via de belangrijkste computerdetaillisten voor een gemiddelde prijs van (Hfl. 199,=/ Bfr. 3.900,= incl. BTW).

De QuickCam VC is de eerste digitale webcamera die voor een attractieve prijs wordt aangeboden aan Mac-gebruikers. Ondanks deze lage prijs is het product toch geoptimaliseerd voor een hogere beeldfrequentie zodat videoconferenties prettiger te volgen zijn. Of het nu gaat om videoconferencing over Internet, videopublicaties op een webpagina of een stilstaand beeld of videoclip via e-mail, in alle gevallen is de QuickCam VC ideaal voor visuele communicatie op Internet. De nieuwe QuickCam VC kan dankzij de USB-uitgang heel eenvoudig op Apple’s iMac worden aangesloten. Gebruikers van de Power Mac zonder USB zullen een additionele USB PCI uitbreidingskaart moeten installeren.

De QuickCam® VC ondersteunt industrieprotocollen zoals QuickTime voor uitwisselbaarheid met populaire software. Dit betekent dat de QuickCam VC met vrijwel elke Macintosh® videoconferencing toepassing functioneert, maar ook met populaire programma’s die werken met videobeelden en stilstaande beelden. De QuickCam VC voor de Macintosh vereist een iMac of een Mac® OS computer met een USB PCI uitbreidingskaart. De QuickCam software werkt onder Mac OS 8.0 of hoger.

Logitech

Logitech, opgericht in 1981, ontwerpt, fabriceert en distribueert Senseware Peripherals: producten die een natuurlijke, intuïtieve verbinding tot stand brengen tussen mens en computer. De producten die in retail of OEM worden aangeboden, omvatten aanwijsinstrumenten zoals muizen en trackballs, besturingsapparaten voor ontspanning en professioneel gebruik, toetsenborden, multimedia luidsprekersystemen en digitale webcamera's. Het operationele hoofdkantoor van Logitech bevindt zich in Silicon Valley, in Fremont, Californië terwijl regionale hoofdkantoren zijn gevestigd in Romanel, Zwitserland en in Hsinchu, Taiwan, R.O.C. Daarnaast heeft Logitech vestigingen in de belangrijkste steden van Noord-Amerika, Europa en Azië. Logitech is genoteerd aan de beurs in Zwitserland onder LOGN en LOGZ en in Noord-Amerika aan de NASDAQ onder LGOIY.

Alle vermelde merknamen zijn eigendom van de betreffende eigenaren. Dit persbericht bevat een aantal toekomstvisies die onzekerheden kunnen oproepen. Het daadwerkelijke handelen van Logitech kan later afwijken van deze toekomstvisies als gevolg van inmiddels veranderde omstandigheden. Dit geldt ook voor het onderdeel "Risk Factors" zoals opgenomen in het jaarverslag van 29 juni 1998 onder 20-F. Deze publicaties zijn op verzoek verkrijgbaar.

Aanvullende informatie kan worden aangevraagd bij Logitech of door de website van Logitech te bezoeken op www.logitech.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Logitech Benelux: Perscontacten:

Dhr. Harry Klein, Mills Hughes & Partners,

Country Manager Benelux Serge van Rooij


Tel: +31 (0)24 3724449, Tel: +31 (0)40-2110110,


Fax: +31 (0)24 3724415 Fax: +31 (0)40-21103

Website van Logitech: www.logitech.com E-mail: serge@mills-advertising.com Website: www.mills-advertising.com

Lezersinformatie:

Nederland: + 31 (0)10-2438897

België (NL): + 32 (0) 2-6268961

België: (FR): + 32 (0) 2-6268963

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie