Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie: Leren en werken in wetenschappelijk onderwijs

Datum nieuwsfeit: 14-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

(veb@dienst.nl)

Minister Hermans (onderwijs) een van de sprekers over æduaal lerenÆ Conferentie over de voors en tegens van de combinatie leren en werken in het wetenschappelijk onderwijs

Hoe nuttig is het om studeren en werken in één universitaire opleiding onder te brengen en aan welke voorwaarden moet een dergelijke ædualeÆ opleiding dan voldoen? Wat zijn de voor- en nadelen voor docenten, studenten, werkgevers en overheid? Wat zijn de eerste ervaringen met duale experimenten? Op vrijdag woensdag 14 april wordt over deze vragen op de Vrije Universiteit een conferentie gehouden, waaraan ook de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, drs. L.M.L.H.A. Hermans zal deelnemen. De bewindsman houdt een toespraak over duaal leren in het algemeen.

Sinds het studiejaar 1998-1999 experimenteren verschillende universiteiten met duaal leren. Oud-onderwijsminister dr.ir. J.M.M. Ritzen was een groot voorstander van de combinatie leren en werken, waarbij studenten een deel van hun studietijd als werknemer bij een bedrijf of de overheid doorbrengen. Studie en beroepspraktijk kunnen zo beter op elkaar worden afgestemd, is daarbij de gedachte. Ritzen bereidde de nu lopende experimenteerfase voor.

De conferentie, georganiseerd door het Bureau Bestuursondersteuning van de VU, is in eerste instantie bedoeld voor docenten, studenten, bestuurders en onderwijsmedewerkers van de universiteiten. Op het programma (zie hieronder) staan onder meer lezingen en een forumdiscussie met deskundigen. Ook is er een æmarktÆ, waarop initiatiefnemers van en betrokkenen bij de zeven duale opleidingsexperimenten binnen opleidingen aan verschillende universiteiten hun praktijkervaringen zullen vertellen aan onder meer minister Hermans.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie