Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Groningen

Datum nieuwsfeit: 14-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen: B & W besluiten

Groninger Rioleringsplan 1998-2002
Het college van B&W heeft het Groninger Rioleringsplan (GRP) voor de periode 1998-2002 vastgesteld. Het is het tweede GRP voor de stad. De voorgestelde maatregelen in het GRP, hebben onder meer betrekking op het verminderen van de vuiluitworp en het verbeteren van de kwaliteit van het oppervlaktewater (het zgn. twee-sporen-beleid). Ook zal de gemeente doorgaan met het vervangen van verouderde rioleringen en zal een inspectie plaatsvinden van een groot aantal kilometers riool. Daarnaast zullen er zon 600 rioolloze percelen (waaronder woonschepen) op het riool worden aangesloten.

Datum besluit: dinsdag, 13 april 1999
Nota: Groninger Rioleringsplan 1998-2002

Herinrichtingsplannen Binnenstad
B&W hebben ingestemd met de plannen voor de herinrichting van de Prinsenstraat, Tweede Drift, Ypenmolendrift, Herebinnensingel en de Korenbrandersgang. Het college stelt de raad voor om een bedrag van f 640.000,- beschikbaar te stellen.
Omwonenden zijn het voor het grootste deel eens met de herinrichtingsvoorstellen. Enkele discussiepunten tijdens de inspraakavond waren de wijziging van de rijrichting in een deel van de Herebinnensingel, de verplaatsing van de parkeervakken in de singel en het aanbrengen van nieuwe parkeervakken in de Prinsenstraat. Naar aanleiding van deze reacties stellen B&W voor de rijrichting in de Herebinnensingel niet te veranderen. Het verzoek van bewoners om de snelheid af te remmen wordt gehonoreerd, door het parkeren in de Herebinnensingel tussen de Herestraat en de Ypenmolendrift naar de noordkant te verplaatsen. Ook het voorstel voor nieuwe parkeerplaatsen aan de Prinsenstraat blijft gehandhaafd.

Datum besluit: dinsdag, 13 april 1999
Nota: Herinrichting Prinsenstraat, Tweede Drift, Ypenmolendrift, Herebinnensingel en Korenbrandersgang

Vragen over herinrichting Noorderplantsoen beantwoord B&W zullen maatregelen nemen om de problemen aan te pakken die zich voordoen bij de herinrichting van het Noorderplantsoen. Gebleken is dat de aangebrachte halfverharding op een aantal plaatsen niet voldoet. Dit geldt met name voor routes waar niet alleen voetgangers, maar ook fietsers gebruik van maken.
Bij de uitvoering van de tweede fase van de herinrichting, zullen deze plekken worden aangepakt. De paden bij de doorsteek Grote Leliestraat en langs de Kerklaan worden dan ook opnieuw aangelegd.

Datum besluit: dinsdag, 13 april 1999
Nota: Vragen inzake problemen bij de herinrichting van het Noorderplantsoen

Groningse leerlingen scoren goed op Citotoets
Groningse leerlingen scoren steeds beter op de Cito Eindtoets. De Groninger prestaties zijn inmiddels vrijwel gelijk aan het landelijk gemiddelde. Met name de allochtone leerlingen lopen hun achterstand hard in op de Groninger basisscholen.
Autochtone achterstandsleerlingen doen het in Groningen slechter dan het landelijk gemiddelde. Een duidelijke reden is hiervoor zonder nader onderzoek niet te geven.
Dit blijkt uit het rapport van de Evaluatiegroep voor het onderwijs in Groningen. De evaluatiegroep pleit voor een kansenbeleid met expliciete aandacht voor autochtone leerlingen met laag opgeleide ouders in de OVG-scholen.
Het is belangrijk dat juist leerkrachten op deze scholen ondersteuning krijgen bij hun onderwijstaken in de klas. Flankerende beleidsmaatregelen, zoals in Groningen gerealiseerd in het groeiend aantal Vensterscholen, verkorten de lijnen tussen ouders, school, medische en culturele instellingen. Daardoor wordt de beschikbare tijd efficiënter benut zodat meer tijd overblijft voor het onderwijs in de klas.

Datum besluit: dinsdag, 13 april 1999
Nota: Evaluatie basisonderwijs gemeente Groningen 1998

College wil Vensterschool in elke wijk
Het college van B&W wil in principe in iedere wijk in Groningen een Vensterschool. Dit betekent dat er in het jaar 2003 zon vijftien Vensterscholen in Groningen kunnen zijn.
In het schooljaar 1999-2000 zullen drie nieuwe Vensterscholen starten. Voor het komende schooljaar kunnen geïnteresseerde scholen en/of instellingen zich aanmelden.
Voor de zomervakantie moet duidelijk zijn in welke drie wijken voldoende draagvlak is voor een derde 'golf' Vensterscholen. De uitbreiding van het aantal Vensterscholen wordt gefaseerd aangepakt. In de eerste fase gingen vier scholen van start, in de tweede twee en vanaf de derde fase zullen steeds drie nieuwe Vensterscholen starten. Elke nieuwe Vensterschool moet voldoen aan een minimale omvang van ten minste een basisschool, een voorschoolse voorziening en een voorziening voor sport/kunst/cultuur en/of recreatie. De financiële (gemeentelijke) steun voor de bekostiging van activiteiten zal per Vensterschool verschillen. Dit komt omdat niet alle vensterscholen evenveel leerlingen hebben. Bovendien verschilt de financiële draagkracht van de ouders van school tot school.

Datum besluit: dinsdag, 13 april 1999
Nota: In elke wijk een Vensterschool

Extra ruimtes voor kinderopvang aan kop Veenweg
In het nieuwe schoolgebouw van de Boerhaaveschool aan de kop van de Veenweg komen, behalve schoolklassen, ook voorzieningen voor kinderopvang. Voor de nieuwbouw wordt bijna 5 miljoen gulden uitgetrokken. De eerste paal gaat waarschijnlijk in september de grond in.
Het gemeentelijk beleid is er op gericht om, waar mogelijk, extra onderwijshuisvesting te combineren met huisvesting van naschoolse opvang, peuterspeelzalen en kinderopvang. In overleg met de SKSG (Stichting Kinderopvang Stad Groningen) en het COP (Centraal Orgaan Peuterspeelzalen) is daarom gekozen voor de ontwikkeling van een gecombineerd gebouw voor onderwijs en kinderopvang.
Behalve een basisschool voor acht groepen en twee satellietgroepen voor speciaal basisonderwijs, komen er ruimtes voor naschoolse opvang, voor (drie groepen) kinderdagverblijf en voor een peuterspeelzaal. De gemeente trekt 3,5 ton extra uit voor de huisvesting van de naschoolse opvang en het kinderdagverblijf. De SKSG draagt zelf nog eens 2,5 ton bij. In totaal is een bedrag van f 4.750.000,- nodig voor het nieuwe gebouw.

Datum besluit: dinsdag, 13 april 1999
Nota: Krediet accommodatie onderwijs en kinderopvang Kop Veenweg

En verder heeft het college besloten...

* een verzoek in te dienen om een gedeelte van de Koornbrandersgang aan het openbaar verkeer te ontrekken. Aan de achterzijde van de Prinsenstraat bevindt zich namelijk een binnenterrein waar straks parkeerplaatsen worden aangelegd.
Dit binnenterrein is alleen bereikbaar via de Koornbrandersgang. Daarom heeft de toekomstige eigenaar verzocht het laatste gedeelte van de Koornbrandersgang aan het openbare verkeer te onttrekken. Het verzoek zal in de Gezinsbode bekend worden gemaakt. Belanghebbenden krijgen vier weken de gelegenheid om hierop te reageren.

* om in samenwerking met de politie de parkeerverordening te wijzigen in verband met de aanpassing van de regels voor het schilparkeren.

Datum besluit: dinsdag, 13 april 1999
Nota: -

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 14 april 1999. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...