Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amersfoortse actie REM blijft succesvol

Datum nieuwsfeit: 14-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

14 april 1999

Actie REM blijft succesvol

Het aantal mensen dat door rood licht rijdt in Amersfoort, is sterk verminderd. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de radar- en fotocontroles op vier hoofdwegen in de stad. Ook het aantal hardrijders blijft afnemen.

Bij de start van de actie Reguleren en Matigen (REM) reed 3,3% van de getelde automobilisten te hard. Dat aantal zakte begin maart naar 2,1 % van de passanten. In de periode van 10 tot 29 maart daalde het aantal overtreders tot 1,89 %. Bij de controle op het door rood licht rijden, is het aantal overtreders bijna teruggebracht tot nul (0,07% om precies te zijn). Projectleider H. te Roller toonde zich tevreden over de cijfers. "Bij de start van het project hoopten we op minder dan twee procent hardrijders en minder dan 0,1 procent bestuurders die door rood rijden. Het ziet er naar uit dat we deze cijfers halen."

Gemeente en politie startten in november vorig jaar met de snelheids- en roodlichtcontroles om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen.

De meeste snelheidsovertreders rijden tussen de 60 en 65 kilometer per uur. Van elke gemeten snelheid moet volgens de wet drie kilometer worden afgehaald. Sinds de nieuwe verkeerswet uit 1994 staan zwaardere straffen op roekeloos rijgedrag.

50 km/u en meer te hard rijden:
bij aanhouding het rijbewijs inleveren

zwaar letsel door schuld:

zonder verzwarende omstandigheden

maximaal 1 jaar gevangenisstraf

door te hard rijden/alcoholgebruik

maximaal 3 jaar gevangenisstraf

dood door schuld:

zonder verzwarende omstandigheden

maximaal 3 jaar gevangenisstraf

door te hard rijden/alcoholgebruik

maximaal 9 jaar gevangenisstraf

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie