Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: Geen pluimveerechten invoeren

Datum nieuwsfeit: 14-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

cda: geen pluimveerechten invoeren

Den Haag, 14 april 1999
Persbericht

CDA: geen Pluimveerechten invoeren

Het CDA is voor een stop op de groei van kippen- en kalkoenstapel, maar stelt vraagtekens bij de gekozen systematiek van de Wet Pluimveerechten.

Atsma: .De minister mist de slag van kwantiteit naar kwaliteit. Er is geen samenhangende visie op het mestbeleid. Eerst kwamen er varkensrechten, nu pluimveerechten, volgen straks rundveerechten?? En waarom laat de minister grondgebonden productie-rechten los? Met grondgebonden mestrechten kan een integraler beleid opgezet worden, uitgaande van duurzaamheid. De vraag is bovendien wat nu geleerd is van de discussies rond Varkenswet. Heeft de minister wel voldoende zicht op knelgevallen en mogelijke juridische consequenties? .

Opvallend is het gebrek aan aandacht voor mestverwerking op kleinschalig niveau. Atsma: .Hier zijn goede projecten voor opgezet maar kennelijk wordt daar niets mee gedaan. Kippenmest is veel makkelijker te verwerken en dat biedt kansen. Hiervoor is een beleid met stimuleringsmaatregelen nodig..

Atsma: .Het is overigens een goede zaak dat de sector gelegenheid krijgt om een eigen aanpak te formuleren voor aspecten als dierenwelzijn, milieu en hygiene maar we vragen ons af waarom dat voor
1 oktober 1999 rond moet zijn. In het Regeer-accoord wordt immers 1 januari 2000 als streefdatum genoemd..

Atsma vindt het vreemd dat het woord Legbatterij niet voorkomt in het wetsvoorstel. .De minister heeft vaak gesproken over een batterij-verbod maar we vinden dat niet terug. Wat wil hij nu?..

Woordvoerder: Joop Atsma 0512-363668

Voor verdere informatie: Bieke Oskam 070-3182509


14 apr 99 18:16

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie