Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UvA presenteert nieuw alumniblad

Datum nieuwsfeit: 15-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam

UvA presenteert nieuw alumniblad

Persbericht 8 april 1999

Op donderdag 15 april 1999 om 18.00 uur vindt de presentatie plaats van SPUI, het nieuwe blad voor afgestudeerden en gepromoveerden van de Universiteit van Amsterdam. Kees Spaan, voorzitter van de Raad van Toezicht van de UvA, zal het eerste nummer, met het thema nostalgie, aanbieden aan een kersverse doctorandus en aan oud-studente Guusje ter Horst, wethouder openbare ruimte binnenstad van de Gemeente Amsterdam, die ook aan de UvA is gepromoveerd. De presentatie vindt plaats op het Spui (vóór het pand Spui 25-27) en wordt opgeluisterd met muziek en poëzie.

Sinds een aantal jaren spant de UvA zich in zoveel mogelijk studenten na hun doctoraalexamen en promotie te blijven volgen. Zij doet dit in samenwerking met de Amsterdamse Universiteits Vereniging (AUV), de alumnivereniging van de universiteit. Deze heeft tot doel de banden tussen de afgestudeerden onderling en tussen UvA en alumni te versterken. De relatie met de universiteit moet niet ophouden na het doctoraalexamen of de promotie. De UvA heeft behoefte aan een goede relatie met haar alumni. Als critici, adviseurs en vrienden van de universiteit vormen alumni een belangrijke verbinding met de samenleving. Met SPUI kan de UvA haar alumni informeren over actuele gebeurtenissen aan de universiteit en hen op de hoogte brengen van vervolgstudies, wetenschappelijke conferenties, lezingen en exposities.

SPUI zal twee à drie keer per jaar verschijnen in een oplage van 50.000 exemplaren. Het blad bevat artikelen, interviews, berichten van de AUV en de faculteiten en de vaste rubriek Waar zijn ze gebleven?, waarin oud-studenten vertellen over hun studietijd aan de UvA en hun huidige werkzaamheden. Hoofdredacteur Theo Toebosch, oud-student van de UvA en freelance journalist, kenschetst SPUI als een 'kort en krachtig leesbaar en journalistiek blad, dat geschikt is voor zowel oud als jong'.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie