Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unisys introduceert continuïteitsplanning Y2K

Datum nieuwsfeit: 15-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Unisys introduceert continuïteitsplanning Y2K

Programma biedt overzicht van impact calamiteiten binnen organisaties

Amsterdam, 15 april 1999 – Dat vrijwel elke organisatie inmiddels haar programma's heeft getest op Jaar2000-bestendigheid, lijdt weinig twijfel. Maar mochten zich toch calamiteiten voordoen, dan zijn organisaties aanzienlijk minder voorbereid op de te volgen scenario's. Unisys heeft voor deze laatste stap in een optimale voorbereiding op het Jaar 2000 een oplossing ontwikkeld en deze op de ‘ICT Overheid ’99 beurs’ te Utrecht geïntroduceerd.

Unisys Millennium Contingency Planning (UMCP) is een methode om via diverse (standaard) stappen een duidelijk overzicht te maken van de kritische bedrijfsprocessen, objecten en relaties en de impact van eventuele calamiteiten daarop. De aanpak van Unisys resulteert in vier uitkomsten: een Auditrapport, een Millennium Continuïteitsplan, een Communicatieplan en een Test- en Implementatieplan. Het stappenplan van UMCP bestaat uit tien onderdelen. Als eerste voert Unisys een Audit of validatie uit. Dan volgt een inventarisatie, de selectie van kritische bedrijfsprocessen, een risicoanalyse, scenarioanalyse en oplossing per cluster. Vervolgens wordt het Millennium Continuïteitsplan opgesteld, samen met een Communicatieplan. Daarna is de test- en evaluatie-fase, en tenslotte de implementatiefase.

Dat UMCP juist op de Overheidsbeurs wordt geïntroduceerd is geen toeval. Volgens Eric-Jan Kentie, manager bij Unisys, is het plan voor allerlei soorten bedrijven geschikt, maar kunnen met name overheidsorganisaties hun voordeel doen met een dergelijk calamiteitenplan. 'Veel overheidsorganisaties zitten nog midden in hun millenniumprojecten. De meeste krijgen deze projecten waarschijnlijk net op tijd klaar, maar dat biedt echter nog geen zekerheid of er na de overgang naar het jaar 2000 geen calamiteiten zullen optreden. De gevolgen kunnen onvoorstelbaar zijn. Wat te denken als uitkeringen niet meer uitgekeerd kunnen worden? Of verkeerslichten of sluizen niet meer naar behoren werken? Testen alleen biedt geen garantie. Er zal een draaiboek klaar moeten liggen voor het geval er toch wat fout dreigt te gaan. Hiervoor heeft Unisys de UMCP-methode ontwikkeld, zodat tegen de tijd dat het nodig mocht zijn, een kant-en-klaar scenario beschikbaar is.'

Unisys

Met ruim 33.000 werknemers verdeeld over 100 vestigingen is Unisys één van de grootste system integrators ter wereld. Unisys Nederland heeft circa 1.000 werknemers en is gevestigd in Amsterdam Zuidoost. Unisys biedt haar klanten - die met name afkomstig zijn uit sectoren als transport, telecommunicatie, financiële dienstverlening en overheid - complete IT-oplossingen, samengesteld uit services, hard- en software. De consultancy van Unisys is daarbij volledig leverancieronafhankelijk en de expertise strekt zich uit over diverse platforms.

Unisys Nederland is opgebouwd uit drie Business Units: Unisys Information Services, Unisys Global Customer Services en Unisys Computer Systems. Unisys Information Services biedt marktspecifieke applicaties met specialisaties op gebieden als Imaging & Workflow, Outsourcing, Call Center Automation, telecommunicatie, de millenniumproblematiek en euroconversie. Unisys Global Customer Services biedt netwerkintegratie, desktopservices en ondersteuning op het gebied van gedistribueerde computeromgevingen. Unisys Computer Systems biedt hard- en software met bijbehorende consultancy, gebaseerd op een unieke combinatie van bewezen mainframe-technologie en Windows NT-omgevingen. De telecommunicatieactiviteiten van Unisys zijn verenigd in de Europese unit Unisys Telecom, die eveneens in Amsterdam Zuidoost gevestigd is.

Voor meer persinformatie:

Unisys Nederland NV

Erwin Zijlstra, Country Communications Manager
Telefoon: 020 - 5658 647
E-mail: (erwin.zijlstra@unisys.com)

Lammers van Toorenburg PR Francine Loos / Charly Lammers van Toorenburg
Telefoon 030 - 6565 070
E-mail: (francine@lvtpr.nl)

Noot voor de pers:

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt contact opnemen met Erwin Zijlstra of Francine Loos, die desgewenst een toelichtend gesprek met de verantwoordelijke manager voor u organiseren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie