Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ambassadeur VS bezoekt Nederlands Openluchtmuseum

Datum nieuwsfeit: 15-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NED OPENLUCHTMUSEUM

ambassadeur VS bezoekt Openluchtmuseum

Arnhem, 15 april 1999

Ambassadeur VS bezoekt Nederlands Openluchtmuseum


15 april 1999

Vandaag brengt de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, mevrouw C. Schneider, een werkbezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Zij doet dit op uitnodiging van het museum. In een besloten bijeenkomst zal mevrouw Schneider met het museum van gedachten wisselen over de plannen voor een nieuwe tentoonstelling over de Amerikaanse invloed op de Nederlandse samenleving in de jaren
1944-1965. Deze expositie wordt de openingstentoonstelling van de nieuwbouw van het Openluchtmuseum, die medio 2000 gereed zal zijn.

Voor ambassadeur Schneider betekent het bezoek een eerste kennismaking met het Openluchtmuseum. Na het overleg bezoekt zij het museumpark. Zij zal gebruik maken van de historische museumtram. Onder meer zal mevrouw Schneider een kijkje nemen in de jaren .50 en .70-woningen uit het zogenaamde .Tijdstraatje. in de Brabantse buurt van het museum.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie