Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verschenen: Heukels' Interactieve Flora van Nederland

Datum nieuwsfeit: 15-04-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

- PERSBERICHT -

Utrecht, 14 april 1999

Zojuist verschenen bij Kosmos Z&K Uitgevers

Heukels' Interactieve Flora van Nederland

Hoeveel bloemen en planten groeien er in Nederland? Meer dan 1800!! Deze zijn allemaal te vinden op de unieke cd-rom Heukels' Interactieve Flora van Nederland.

Heukels' Interactieve Flora van Nederland is gebaseerd op het standaardwerk Heukels' Flora van Nederland van R. van der Meijden, maar biedt daarbij nog veel meer. Zo bevat de cd-rom ruim 6500 illustraties in kleur en zeer actuele verspreidingskaarten die aangeven waar een bloem of plant te vinden is, met daarbij een zeer gedetailleerde beschrijving van de betreffende bloem of plant. Bovendien bevat de cd-rom een uitgebreid register een een verklarende woordenlijst.

Wat Heukels' Interactieve Flora van Nederland echter volstrekt uniek maakt, is het interactieve determinatiesysteem. Aan de hand van sleutels als grootte van de plant, bloeiplaats, bloeitijd en nog vele andere sleutels kan de gebruiker binnen een oogwenk achterhalen welke bijzondere plant hij tijdens zijn wandeltocht tegenkwam. De cd-rom is ook uitermate geschikt voor educatieve doeleinden. Heukels' Interactieve Flora van Nederland is een absolute must voor iedereen die hart heeft voor de natuur.

Heukels' Interactieve Flora van Nederland is geproduceerd door ETI Biodiversiteitscentrum van de Universiteit van Amsterdam. Zij hebben ook een helpdesk voor de gebrukers van de cd-rom.

Syteemeisen:
Windows 95 / 98 met tenminste een 486-processor, 8 Mb geheugen, 16-bits videokaart en een 4-speed cd-romspeler.
ISBN 90 215 3370 7
Prijs: f99,00
Verkrijgbaar in boekhandel en warenhuis.


-EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie en recensie-exemplaren, kunt u contact opnemen met Jeske de Cock,
tel: 030 - 2349211, fax: 030 - 2349247

Met vriendelijke groet,
Jeske de Cock
Kosmos-Z&K Uitgevers
Tel: 030-2349211
fax: 030-2349247

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie