Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compaq ondersteunt Monterey UNIX Initiatief

Datum nieuwsfeit: 15-04-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Compaq kondigt ondersteuning aan voor Monterey UNIX Initiatief op ProLiant-servers

Gouda, 15 april 1999 - Compaq Computer, IBM en SCO maken bekend dat IA-64 architectuur - door Compaq zal worden ondersteund. Tevens heeft IBM aangekondigd dat zij Compaq's betrokkenheid bij het Project Monterey zal ondersteunen door Compaq ProLiant-systemen te gebruiken in haar Solution bieden.

Met de ondersteuning van Compaq, die reeds sinds lange tijd nauw samenwerkt met SCO, kunnen de klanten van SCO nu gebruik maken van de kennis en expertise van Compaq, wanneer zij van SCO's UnixWare migreren naar 64-bits omgevingen.

IBM en SCO zullen met Compaq samenwerken bij het introduceren van Monterey op het IA-64 gebaseerde Compaq ProLiant-platform. Deze samenwerking biedt beide partners voordelen op het gebied van de capaciteit van hun partner-supportstructuur en het server-marktaandeel. Naar verwachting zal dit leiden tot lagere kosten voor bestaande UnixWare-klanten en -kanalen.

van Compaq en SCO vertaalt zich in een behoud van gedane investeringen in IA-32 systemen en een duidelijk groeipad naar een volledig compatibele oplossing op IA-64.

"Met de ondersteuning van het Monterey-initiatief versterkt Compaq haar betrokkenheid bij SCO-gebruikers," aldus Tim Yeaton, vice-president en general manager van de UNIX Software Division bij Compaq. "Door onze rol bij zowel het Data Center Acceleration Program (DCAP) als NonStop Clusters voor IA-32, kunnen voorzien van robuuste, schaalbare en bedrijfszekere oplossingen. Met het Monterey-initiatief zullen deze oplossingen worden uitgebreid naar de IA-64 omgeving."

Compaq zal tevens samenwerken met IBM, één van de initiatiefnemers van het Project Monterey, om te zorgen voor een brede platform-ondersteuning en een uitgebreid aanbod aan software.

"Dankzij de participatie van Compaq zal het Monterey-initiatief op een hoger niveau worden gebracht," zegt Rajiv Samant, general manager UNIX bij IBM. "IBM's expertise op het gebied van bedrijfsomgevingen in combinatie met Compaq's marktaandeel, distributiekanalen en UNIX-capaciteiten zal ertoe bijdragen om van Monterey een succes te maken. De Compaq ProLiant-servers zullen belangrijke platforms worden voor Monterey op IA-64 en mede dankzij de participatie van Compaq zal Monterey uitgroeien tot het meest toonaangevende breed toepasbare UNIX-besturingssysteem voor het IA-64 platform."

"We zijn bijzonder verheugd met Compaq's ondersteuning voor Monterey," aldus Doug Michels, president en CEO van SCO. "Als strategische partner van SCO en toonaangevend leverancier van industriestandaard servers, voorziet Compaq het Project Monterey van een nieuwe impuls."

Geselecteerde IBM Solution Partnership Centers zullen gebruik maken van Compaq ProLiant-servers, tezamen met IBM Netfinity-servers. De servers worden ingezet om softwareontwikkelaars te ondersteunen bij het converteren van applicaties naar Monterey-platforms. Daarnaast zal Compaq een aantal Compaq 'porting centers' selecteren voor Monterey-ontwikkeling. Zo krijgen softwareontwikkelaars de beschikking over de infrastructuur die nodig is voor het succesvol converteren van applicaties naar Monterey. IBM en Compaq werken daarnaast samen om een aantal IBM middleware-oplossingen aan te bieden op Compaq's UNIX-producten, waaronder Tru64 UNIX.

Ook zal Compaq sponsor worden van het UNIX Developer's Guide - Programming Interfaces-initiatief, dat eerder deze maand werd aangekondigd. De Unix Developer's Guide - Programming Interfaces is een gezamenlijke inspanning om richtlijnen te ontwikkelen en te publiceren die softwareontwikkelaars en systeemfabrikanten kunnen gebruiken voor UNIX-besturingssystemen die draaien op de Intel-architectuur. Hiermee is het mogelijk om de kosten voor ontwikkeling, onderhoud en testen te reduceren. Compaq's oplossingen voor UnixWare op IA-32, Monterey op IA-64 en Compaq's Tru64 UNIX zullen alle compatibel zijn met de UNIX Developer's Guide - Programming Interfaces-standaard.

Project Monterey
Project Monterey is in oktober 1998 aangekondigd. Het betreft een initiatief van onder andere IBM, SCO, Sequent, toonaangevende OEMs en nu ook Compaq. Als onderdeel van dit initiatief wordt momenteel een standaard UNIX-besturingssysteem ontwikkeld voor Intel's IA-64 processors, met gebruikmaking van technologieën uit IBM's AIX-besturingssysteem, SCO's UnixWare-besturingssysteem en de bedrijfstechnologieën van Sequent. IBM zal AIX-technologie in licentie geven aan SCO's UnixWare-besturingssysteem voor de IA-32 markt. Afgelopen oktober heeft een aantal toonaangevende softwarebedrijven hun ondersteuning voor UNIX-software aangekondigd, waaronder BEA Systems, Compuware, Data Pro Accounting Software, Informix, Infospace, Micro Focus, Netscape Communications, Novell, PeopleSoft, Pick Systems, Progress Software, Rational, Real World, Risk Management Technology, Software AG, SAS Institute en TakeFive.

Ook hebben diverse belangrijke softwareontwikkelaars hun ondersteuning voor het Monterey-initiatief aangekondigd, te weten: Baan Company, BMC Software, daly.commerce, GIAC Smart Enterprise Solutions, ISOCOR, Marcam Solutions, Sanchez Computer Associates, Sapiens, Sendmail en TIBCO.

Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is wereldwijd leverancier van informatietechnologie. Compaq is het op één na grootste computerbedrijf ter wereld en marktleider op het gebied van de productie en verkoop van personal computers. Compaq ontwikkelt en levert een breed scala aan hardware- en softwareoplossingen inclusief services voor consumenten tot en met high-end enterprise computing omgevingen. Zo biedt het bedrijf fouttolerante bedrijfskritische oplossingen, netwerk- en communicatieproducten, server-systemen, workstations, zakelijke desktop- en notebookproducten en consumenten pc's. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van milieuvriendelijke programma's en bedrijfsvoering. Compaq-producten worden verkocht in meer dan 100 landen via een wereldwijd netwerk van Compaq Business Partners. Het bedrijf is opgericht in 1982. Compaq is gevestigd in Houston, Texas. In Nederland is het hoofdkantoor van Compaq Computer B.V. gevestigd in Gouda.

Meer informatie over Compaq en haar producten, alsmede klantenondersteuning is beschikbaar op www.compaq.nl. Persberichten en fact sheets van IBM zijn te vinden op: www.ibm.com/. Persberichten en fact sheets van SCO zijn te vinden op: www.sco.com/. Meer informatie over IBM en Project Monterey is te vinden op: www.ibm.com/servers/monterey/.

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V., Judy van Kamperdijk, tel. 0182 - 565910 of 06 -
53755093 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208.

Derde generatie oplossingen gebaseerd op Enterprise Network Storage nieuwe fouttolerante opslagoplossingen en schaalbare SAN's van compaq Gouda, 15 april 1999 - Compaq Computer, de grootste aanbieder ter wereld van opslagsystemen, introduceert nieuwe Storage Area Network (SAN) oplossingen, die meer backup-capaciteit bieden en onder meer zijn voorzien van de meest recente Fibre Channel switch-technologie en fouttolerante software. Deze producten worden ondersteund door de wereldwijd opererende Compaq Services business unit en bieden zakelijke klanten bedrijfszekere opslagsystemen met een grotere schaalbaarheid en een zeer lage TCO (Total Cost of Ownership). Naast ondersteuning van heterogene platforms, inclusief de belangrijkste besturingssystemen, biedt Compaq nu ongeëvenaarde niveaus van bedrijfszekerheid in SAN-omgevingen voor Windows NT, Tru64 Unix en OpenVMS.

Deze oplossingen zijn gebaseerd op Compaq's Enterprise Netwerk Storage Architecture (ENSA), een architectuur ontworpen om van opslag een flexibel instrument te maken, dat door een heel bedrijf heen gebruikt kan worden. ENSA vormt ook een onderdeel van een bredere strategie die tot doel heeft de

Schaalbare SAN's voor connectiviteit op afstand
Ontworpen voor veeleisende commerciële toepassingen zijn Compaq's StorageWorks Enterprise Storage Array 12000 (ESA12000) en RAID Array 8000 (RA8000) gebaseerd op een gemeenschappelijke architectuur. Ze bieden klanten gecentraliseerd management, bedrijfszekerheid, buitengewone prestaties en schaalbaarheid in omgevingen met open systemen. Vanaf heden zijn deze systemen ook beschikbaar met Fibre Channel switch-technologie. Deze high-end oplossing voorziet in een grotere snelheid en betrouwbaarheid en biedt tevens connectiviteit naar locaties die zich tot op 10 kilometer afstand van elkaar bevinden.

Gebruikers kunnen nu zeer schaalbare SAN's configureren met StorageWorks RA8000- en ESA12000-oplossingen en nieuwe 8- en 16-poorts Fibre Channel-switches, waarmee duizenden connecties gemaakt kunnen worden. Wanneer het SAN in omvang toeneemt, kunnen de algemene prestaties eenvoudig worden verbeterd door het toevoegen van extra 100 MB Fibre Channel-componenten.

De nieuwe switches stellen gebruikers in de gelegenheid om sites te dupliceren over afstand om zo een betere bescherming tegen eventuele uitval te realiseren. Zij bieden verder managementmogelijkheden voor bedrijfsbrede SAN's, alsmede verbeterde foutrapportages en diagnostiek voor een grotere bedrijfszekerheid.

Fouttolerantie
Indien een ernstig probleem met de apparatuur optreedt, kan de bedrijfsvoering toch ononderbroken doorgaan dankzij de StorageWorks Data Replication Manager software en geswitchte SAN's die bestaan uit StorageWorks RA8000- of ESA12000-systemen. Deze RAID-controller software repliceert real-time on-line bedrijfskritische data op lokale en remote sites. Een dergelijke synchrone datareplicatie is wezenlijk voor bedrijfskritische toepassingen zoals data warehouses. De StorageWorks Data Replication Manager software repliceert data op Fibre Channel-snelheden van
100 MB per seconde tussen twee locaties. Het herstel van de data vindt plaats in seconden of minuten, waar andere methoden voor disaster-recovery hier dagen of zelfs weken voor nodig hebben. De StorageWorks Data Replication Manager is per direct beschikbaar voor Windows NT-, Tru64 Unix- en OpenVMS-systemen. Een volledig geconfigureerde disaster-tolerante oplossing die 1 TB aan data repliceert, is beschikbaar voor een ongekend lage prijs.

Grootschalige zakelijke backup-oplossing
De Enterprise Backup Solution is ontworpen voor grootschalige Windows NT- en NetWare-omgevingen waarop bedrijfskritische toepassingen draaien. Deze geïntegreerde SAN backup-oplossing bestaat uit hardware van Compaq, waaronder Fibre Channel host-adapters, hubs, tape-controllers en SCSI tape-libraries, alsmede uit software van toonaangevende partners.

De oplossing is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten aan backup- en restore-mogelijkheden met grote snelheid en een gecentraliseerd management. Door de Fibre Channel-snelheid van 100 MB per seconde is minder tijd voor de backups vereist. Ook biedt de Enterprise Backup Solution een architectuur die gelijktijdige backups van meerdere servers naar één of meer DLT-libraries mogelijk maakt. De Enterprise Backup Solution ondersteunt nu een grotere tape library - de TL895. Deze nieuwe library ondersteunt maximaal 7 DLT-schijven en 96 cartridges, hetgeen resulteert in een totale opslagcapaciteit van 6,7 TB. Ook zijn betere prestaties en een eenvoudiger beheer mogelijk voor grootschalige Windows NT- en NetWare-omgevingen.

Compaq Services voor de complete IT-infrastructuur Nu organisaties voor hun bedrijfsvoering meer en meer afhankelijk worden van techniek, wordt het steeds belangrijker om 'single points of failure' te elimineren. Compaq's benadering van bedrijfszekerheid houdt rekening met de totale IT-omgeving van de klant en betrekt deze in een pro-actief partnerschap om optimale beschikbaarheid van het systeem te verzekeren.

Gedurende de gehele IT-levenscyclus biedt Compaq Services klanten service en ondersteuning bij het plannen, ontwerpen, implementeren en beheren van hun opslagsystemen, als onderdeel van hun algemene computeromgeving, inclusief systemen, opslag en netwerken. Op elk moment gedurende de levenscyclus kunnen klanten gebruik maken van Compaq's opslaggerelateerde consultancy- en supportservices, zoals:

* site-planning en 'readiness' services;

* advies omtrent de infrastructuur, inclusief planning van faciliteiten, ontwerp en bouw;

* installatie van hardware en software en
ondersteuningsservices;high-availability services, zoals analyse van de bedrijfszekerheid en hoe die te verbeteren door middel van partnerships en services voor fouttolerantie en disaster-recovery.

Daarnaast kan Compaq via het FutureSourcing-programma het management van de gehele of gedeeltelijke computeromgeving van klanten op basis van outsourcing overnemen. Daardoor kunnen CIO's en de IT-staf zich richten op hun kernactiviteiten en toekomstige IT-behoeften. Compaq's FutureSourcing services stellen klanten wiens IT-afdelingen over beperkte middelen of opslagexpertise beschikken, toch in staat om gebruik te maken van de mogelijkheden van Compaq's ervaren servicepersoneel en een wereldwijde management-infrastructuur.

Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is wereldwijd leverancier van informatietechnologie. Compaq is het op één na grootste computerbedrijf ter wereld en marktleider op het gebied van de productie en verkoop van personal computers. Compaq ontwikkelt en levert een breed scala aan hardware- en softwareoplossingen inclusief services voor consumenten tot en met high-end enterprise computing omgevingen. Zo biedt het bedrijf fouttolerante bedrijfskritische oplossingen, netwerk- en communicatieproducten, server-systemen, workstations, zakelijke desktop- en notebookproducten en consumenten pc's. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van milieuvriendelijke programma's en bedrijfsvoering. Compaq-producten worden verkocht in meer dan 100 landen via een wereldwijd netwerk van Compaq Business Partners. Het bedrijf is opgericht in 1982. Compaq is gevestigd in Houston, Texas. In Nederland is het hoofdkantoor van Compaq Computer B.V. gevestigd in Gouda.

Meer informatie over Compaq en haar producten, alsmede klantenondersteuning is beschikbaar op www.compaq.nl.

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V., Judy van Kamperdijk, tel. 0182 - 565910 of 06 -
53755093 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...