Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Themamiddag: Werkgeven en werknemen in de 21e eeuw

Datum nieuwsfeit: 16-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

(veb@dienst.nl)

Toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt: Werkgeven en werknemen in de 21e eeuw

Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit in de 21e eeuw en op welke manier kunnen werkgevers en werknemers zich hierop voorbereiden? Zal de arbeidsvraag het arbeidsaanbod overstijgen en hoe valt arbeid in de toekomst met zorg te combineren? Deze vraagstukken staan centraal tijdens de themamiddag Werk-geven en werk-nemen in de 21e eeuw. Toekomstige keuzes in personeelsbeleid en loopbaanplanning, die op vrijdag 16 april wordt gehouden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Een lintje voor een veertigjarig dienstverband behoort tot het verleden. Begrippen als job rotation, employability en flexwerkers hebben hun intrede gedaan. Onder hoogopgeleiden maken steeds meer huishoudens de keuze om beiden te investeren in carrière, waardoor opleiding, arbeid en zorg in meerdere levensfasen gecombineerd moeten worden.

Tijdens de themamiddag zullen diverse deskundigen de actuele en toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt vanuit verschillende invalshoeken belichten. Prof.dr. F.A.G. den Butter, hoogleraar Algemene Economie aan de VU en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, zal ingaan op de relatie tussen arbeidsmarktdynamiek en arbeidsparticipatie. Drs. P.A.H. Bakker, manager mobiliteitscentrum NV van de Nederlandse Spoorwegen, bekijkt de veranderde houding ten opzichte van carrière en loopbaanplanning, terwijl mw.prof.dr. J.G.M. de Bruijn, hoogleraar Maatschappelijke Vraagstukken en Beleid, mogelijke toekomstscenarioÆs toelicht voor de combinatie arbeid en zorg.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie