Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Datum nieuwsfeit: 16-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Persberichten 10-04-1999 t/m 15-04-1999

Diefstal bootje
Tussen vrijdagmiddag 2 april en zaterdagmorgen 3 april is er drie meter lang polyester bootje ontvreemd dat afgemeerd lag in De Vliet. Het gaat om een oud bootje, grijs van kleur met een bordeaux rode neus. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Sassenheim

Autoinbraken
In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 april is er ingebroken in twee auto's die geparkeerd stonden op de Nicolaas Damesstraat. Ook is er ingebroken in een auto die stond op de Krelagehove en in één op de Gladiolenstraat. Driemaal is het portierslot geforceerd, eenmaal een autoruit ingeslagen. Uit elke auto is de audioapparatuur ontvreemd. Ook zijn er cd's en een tas met kleding gestolen. De inbraak in een derde auto in deze straat is mislukt. Er is geprobeerd het portierslot open te wrikken, maar er is niets uit de auto gestolen. De eigenaren hebben aangifte gedaan.

Sassenheim

Verdachte bromfietsdiefstal gehoord
De politie heeft op maandag 12 april een 17-jarige Sassenheimer gehoord op verdenking van diefstal van een bromfiets eind januari. Getuigen hadden gezien hoe de jongen de bromfiets zondagavond 31 januari mee had genomen van de Narcissenlaan. Later die avond heeft de eigenaar zijn voertuig weer op dezelfde plaats teruggevonden. De Sassenheimer bekende de diefstal en zei dat hij er spijt van had gekregen. Een vriend heeft de brommer toen teruggezet. Hij krijgt een werkstraf via het bureau HALT.

Warmond

Inbraak in stacaravan
Op woensdag 14 april 1999, omstreeks 12.15 uur ontdekte de eigenaar van een stacaravan op een camping aan het Oosteinde te Warmond, dat er in de afgelopen week in zijn caravan was ingebroken. Een raampje aan de achterzijde was opengewrikt, waarna men naar binnen kon klimmen. Wat er weg is, is nog niet bekend. De eigenaar mist in ieder geval zijn vis-uitrusting. Onderzoek wordt ingesteld.

Katwijk

Fietsenkijkmiddag
Op vrijdag 23 april 1999, wordt weer de gebruikelijke fietsenkijkmiddag van 14.00 - 16.30 uur gehouden aan het politiebureau te Katwijk. I.v.m. Koninginnedag wordt de kijkdag niet de laatste vrijdag van de maand, maar een week eerder gehouden. Deze kijkdag is bedoeld voor mensen, die aangifte van diefstal van hun fiets hebben gedaan, terwijl zij niet voldoende gegevens van de fiets, zoals merk, Frame-nummer en postcode, konden overleggen. Indien de postcode en het framenummer wel opgegeven kon worden, behoeft men niet te komen kijken, want dan regelt de politie, dat de fiets, als hij gevonden wordt, bij de eigenaar terug wordt gebracht.

Oegstgeest

Inbraak in bouwkeet
In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 april 1999, werd er ingebroken in een bouwkeet, staande aan de Voscuyl te Oegstgeest. Een luik, dat voor een raam was bevestigd, werd geforceerd en vervolgens werd de ruit vernield. Hierna kon men het raam openen en naar binnen klimmen. In de bouwkeet was echter weinig te halen, zodat men niets heeft weggenomen. Onderzoek wordt ingesteld.

Oegstgeest

Verkeersongeval met letsel
Op donderdag 15 april 1999, omstreeks 17.45 uur, reed een 17-jarige jongen uit Oegstgeest, met zijn bromfiets over de Lange Voort te Oegstgeest in de richting van de Hazenboslaan. Op dat moment reed er een 25-jarige man uit Leiden als bestuurder van een personenauto over de Hazenboslaan. Bij de kruising werd de bestuurder van auto door de zon verblind. Toen hij dacht dat de kruising vrij was reed hij de Lange Voort op en verleende geen voorrang aan de bromfietser. Hierdoor werd de bromfietser aangereden, vloog over de motorkap en viel op het wegdek. Hij liep hierbij beenletsel op en is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het LUMC. Tegen de bestuurder van de personenauto is proces-verbaal opgemaakt.

Katwijk

Inbraak in woning en poging
Op donderdag 15 april 1999 werd er tussen 20.30 en 21.45 uur ingebroken in een woning aan de Suurmondtstraat te Katwijk. Van de sluiting van de voordeur werd de slotplaat losgeschroefd en vervolgens de cilinder afgebroken. Hierna kon men de deur openen en naar binnen gaan. In de woning de kasten en laden leeggehaald en doorzocht. Er werd geld en een bankpasje weggenomen. Tevens werd er in hetzelfde tijdvak op dezelfde manier gepoogd in te breken in enkele andere aldaaqr naastgelegen woningen. Een van de bewoners was juist thuis gekomen, mogelijk is de dader daardoor zijn poging gestaakt. Bij twee andere woningen was het niet gelukt de slotplaten te verwijderen. Onderzoek wordt ingesteld.

Laatst bijgewerkt op 16-04-1999 - © 1998 H.T. Zielstra.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie