Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VNU tijdschriften lanceert nieuw vrouwenblad: ONE

Datum nieuwsfeit: 16-04-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

VNU TIJDSCHRIFTEN LANCEERT NIEUW BLAD

ONE
- lijfblad met lef -

Op donderdag 15 april jl. lanceerde VNU Tijdschriften een nieuw vrouwenblad: ONE, een maandblad voor vrouwen tussen de twintig en vijfentwintig jaar. ONE is een stoer, hip, zelfbewust en kritisch blad en sluit nauw aan bij de belevingswereld van vrouwen met deze mentaliteit.

ONE-girls
De lezeressen die ONE voor ogen heeft, staan momenteel zeer in de belangstelling als 'Girls'. 'Girls' zijn kritische, zelfbewuste en rebelse vrouwen. Onafhankelijk en individueel. Zij voelen zich bij geen enkele stroming echt thuis en hangen erg aan hun gevoel van vrijheid. Deze jonge vrouwen hebben tot nu toe niet echt een blad voor zichzelf. Daar komt met ONE verandering in. ONE sluit naadloos aan bij de belevingswereld van deze 'Girls'.

ONE
ONE is anders dan alle andere vrouwenbladen en is meer verwant met de Viva-mentaliteit, dan met die van de massa-vrouwenbladen zoals Margriet en Libelle. ONE is anders omdat er in ONE veel (lange) verhalen staan over het echte leven: het is een journalistiek leesblad, maar wel met een ironische ondertoon. Ironisch en onderkoeld, juist omdat ONE-girls zichzelf heel goed kunnen relativeren.

Basic
Kenmerkend aan ONE is ook de basic, informatieve en praktische benadering, bijvoorbeeld in de vorm van de uitgebreide agenda en boek-, CD- en film- besprekingen. ONE staat boordevol handige tips: over mobiel bellen, je rijbewijs halen, solliciteren, het vinden van woonruimte en makkelijk en snel koken. En ONE biedt natuurlijk hippe mode, maar dan wel betaalbaar en draagbaar.

ONE nr. 1
In het startnummer van ONE staan ondermeer interviews met Drew Barrymore, Fedja van Huêt en Ronald Giphart. Ook biedt het realistische reportages, onder andere over een jonge criminele en over Stichting Aap.

Kortom, ONE is compleet, gaat dieper op onderwerpen in en durft kritisch te zijn. Zo'n blad was er nog niet. Nu wel. ONE, het lijfblad met lef, voor vrouwen met lef!
1

Technische gegevens ONE

titel : ONE
ondertitel : Lijfblad met lef
omvang : 108 pagina's
drukoplage startnummer : 150.000 stuks
prijs : ¦ 4,95
introductieprijs ONE nr. 1 : ¦ 2,50
formaat : 221 X 274 mm
frequentie : maandelijks
uitgeverij : VNU Tijdschriften /
Jonge Vrouwenbladen

uitgever : Carolina Pruis
hoofdredacteur : Marjolein Westerterp

Hoofddorp, 16 april 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie