Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad: Permanente vlaginstructie op 15 augustus

Datum nieuwsfeit: 16-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: Vlaginstructie 15 augustus

Ministerie van Algemene Zaken
Persbericht Ministerraad

16 april 1999

MINISTERRAAD BESLUIT TOT PERMANENTE VLAGINSTRUCTIE OP


15 AUGUSTUS

Het kabinet heeft besloten tot een permanente vlaginstructie voor 15 augustus, vanwege de historische betekenis van die datum als de dag van de capitulatie van Japan, en daarmee het formele einde van de Tweede Wereldoorlog.

De Indische gemeenschap heeft vorig jaar een verzoek gedaan aan het kabinet. Het verzoek om een vlaginstructie op 15 augustus ondervond brede steun in de Tweede Kamer. Begin dit jaar heeft ook het Nationaal ComitÄ positief gereageerd.
De vlaginstructie houdt in dat op die dag vanaf alle Rijksgebouwen de Nederlandse vlag wordt uitgestoken. De lagere overheden zal worden gevraagd dienovereenkomstig te handelen. De vlaginstructie zelf zal worden gepubliceerd in de Staatscourant.
De officiële herdenking van de gehele Tweede Wereldoorlog valt op 4 en 5 mei, waarbij de bevrijding van zowel de Duitse als van de Japanse bezetters wordt herdacht.

RVD, 16.04.1999


16 apr 99 20:32

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie