Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waterleidingwet naar Raad van State

Datum nieuwsfeit: 16-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: Waterleidingwet naar Raad van State

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persbericht Ministerraad

16 april 1999

WIJZIGINGSVOORSTEL WATERLEIDINGWET NAAR RAAD VAN STATE

De minister van VROM heeft een wijzigingsvoorstel voor de Waterleidingwet naar de Raad van State gestuurd. De wijziging is nodig vanwege de implementatie van de herziene Europese richtlijn van 5 december jl. over de kwaliteit van voor menselijke consumptie bestemd water. De lidstaten zijn verplicht de richtlijn binnen 2 jaar in nationale regelgeving om te zetten.

Een belangrijk verschil met de richtlijn uit 1980 is dat niet alleen de levering van water door waterleidingbedrijven aan regels gebonden is, maar ook de levering via afzonderlijke watervoorzieningen op bijvoorbeeld kampeerterreinen, bungalowparken, defensieterreinen en bij ziekenhuizen, bedrijven en mijnbouwinstallaties. Verder heeft de richtlijn naast drinkwater ook betrekking op leveringen van huishoudwater en warm tapwater.

Daarnaast heeft minister Pronk het voornemen om op de kortst mogelijke termijn wettelijke maatregelen te treffen om optreden van een ernstige epidemie van veteranenziekte zoveel mogelijk te voorkomen. Hiertoe bevat het wetsvoorstel een bepaling op grond waarvan bij ministeriële regeling maatregelen kunnen worden genomen in gevallen waarin de volksgezondheid ernstig wordt bedreigd, zoals de veteranenziekte.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 16.04.1999


16 apr 99 20:32

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie