Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 16-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 04/16/99

Persberichten 16 april 1999/

Politieberichten uit Helmond en Eindhoven
Helmond: Verkeersongeval met letsel

Een 17-jarige bromfietsster is donderdag 15 april omstreeks 23.10 uur, gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Havenweg / Kanaaldijk Noord Oost. Het slachtoffer stond met haar bromfiets op het plein en reed schuin de weg op, waarbij zij tegen een haar tegemoetkomende auto reed. De auto werd bestuurd door een 22 jarige Eindhovenaar. Het meisje liep onbekend letsel op. Helmond: Aanrijding met gewonde
Op vrijdagmiddag omstreeks 16.40 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden op de Straakvense Bosdijk. Een 35-jarige bestuurster uit Helmond reed daar met haar auto richting Bakelsedijk. Plotseling kwam ter hoogte van de Smirnoffstraat een 10-jarig Helmonds meisje vanaf het trottoir de Straakvense Bosdijk opgefietst. De autobestuurster kon het meisje niet meer ontwijken. De fietster kwam ten val. Zij is voor onderzoek naar het Elkerliekziekenhuis vervoerd. De auto is voor een technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Geweld
Vrijdagavond omstreeks 20.40 uur zijn in een woning aan de Arbergstraat twee mannen, 21 en 19 jaar, uit Helmond aangehouden. Even daarvoor hadden zij op de Arbergstraat een 34-jarige man uit Helmond in elkaar geslagen. Eerder hadden de mannen enige verwensingen geuit naar het slachtoffer. Het slachtoffer had daarop niet gereageerd. De verdachten zijn ingesloten aan het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Eindhoven: Diefstal auto's
Op vrijdag tussen 8.00 uur en 15.30 uur is er vanaf een parkeerterrein aan de Aalsterweg een bruine Mercedes Benz, type 250 met het kenteken SE-66-ZH gestolen. In de auto lag een mobiele telefoon, een draagbare radio, een groene gereedschapskist en kleding.

Op vrijdagmiddag tussen 12.30 uur en 13.30 uur heeft een 32-jarige man uit Eindhoven vanaf de Strijpsestraat een grijze Renault 19TS met het kenteken XG-19-GJ weggenomen. Even daarvoor was de man het bedrijf van zijn 44-jarige ex vriendin uit Eindhoven binnen gegaan. Daar begon hij ruzie te maken over geld wat hij nog te goed zou hebben. Tijdens de ruzie viel de sleutel van haar Renault op de grond. De man pakte deze op en rende daarop naar buiten, stapte in de auto en reed weg. Van de man en auto ontbreekt nog elk spoor.

Op vrijdag tussen 12.00 uur en 20.30 uur is er vanaf de Veldm. Montgomerylaan een grijze BMW, type 361I met het kenteken ZJ-70-GP gestolen. In de auto lagen persoonsbescheiden en 6 cd's.

Helmond: Inbraak in woning
Vandaag omstreeks 01.20 uur, ontdekte de bewoners van een pand aan het Klaverhof, dat er in hun woning was ingebroken. Uit de woning zijn geld en sieraden weggenomen. De dader verschafte zich toegang tot de woning door een raam te vernielen.

Eindhoven: Man bedreigt anderen
Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is donderdagmiddag omstreeks 18.20 uur, aangehouden, in de bibliotheek, op de Emmasingel. De man had even daarvoor het aanwezige personeel bedreigd. Ook dreigde hij dat er wel eens wat naar binnen zou worden gegooid. Bij zijn aanhouding gedroeg de man zich agressief en bedreigde hij ook de agenten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Openlijke geweldpleging
Een 15-jarig meisje uit eindhoven, is donderdagmiddag omstreeks 17.45 uur mishandeld op de Stoutheuvel. (Winkelcentrum Vaartbroek) Zij passeerde twee andere meisjes, (13 en 14 jaar oud, beiden uit Eindhoven) waarvan er een begon te schelden. Het slachtoffer liep door, waarna het tweetal haar begon te schoppen en te slaan. Zij werd aan het haar over straat getrokken, terwijl er voortdurend geslagen en geschopt werd. Diverse mensen passeerden, of stonden als winkelier of klant te kijken, maar niemand kwam het slachtoffer te hulp. Tevens voelde het tweetal de zakken van het 15-jarige meisje na. Een agent in burger die toevallig passeerde stopte zijn auto en trok direct het tweetal van het slachtoffer af. Hij legitimeerde zich als politieman en vertelde het tweetal dat zij waren aangehouden. Hij vroeg voorbijgangers de politie te bellen.
Een van de twee, spuugde diverse malen naar de politieman en viel hem aan. Daarbij schreeuwde en gilde zij. Hierop arriveerde een groep jeugdigen. Deze belaagden de politieman, waarop hij de twee aangehouden meisjes los moest laten. Deze vielen daarop direct hun slachtoffer weer aan.
De politieman is vanuit de groep jeugdigen geslagen en geschopt. Een andere politieman, die (ook in burger) toevallig voorbijkwam, schoot zijn collega te hulp, waarop de groep afstand nam. Hierop kon de eerste politieman zelf met zijn mobiele telefoon bellen voor assistentie.
Een 21-jarige man uit de groep, is eveneens aangehouden. Alle aangehouden personen zijn in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politieman liep lichte verwondingen op.

Eindhoven: Alcoholcontrole
Donderdagavond is tussen 18.30 en 20.45 uur een alcoholcontrole gehouden op de Sterrenlaan. Hier hebben 379 bestuurders een blaastest afgelegd. Niemand kwam in aanmerking voor een vervolg onderzoek. Van 21.30 tot 24.00 uur, is de controle uitgevoerd op de Estafettelaan. Hier hebben 298 bestuurders een blaastest uitgevoerd. Een 43-jarige Eindhovenaar is omstreeks 22.25 uur betrapt op het rijden onder invloed.. Bij de ademanalyse blies de man 305 ug/l (meer dan 0,7 promille). De Eindhovenaar kreeg een boete van 390 gulden en een rijverbod.
Een 39-jarige Eindhovenaar is omstreeks 23.50 uur, betrapt op het rijden onder invloed. De 39-jarige blies 270 ug/l. Ook hij heeft een boete van 390 gulden en een rijverbod gekregen. Een 59-jarige vrouw uit Eindhoven is omstreeks 23.52 uur betrapt op het rijden onder invloed. Zij blies bij de ademanalyse 240 ug/l. Ook zij heeft een boete van 390 gulden en een rijverbod gehad.

Eindhoven: Proces-verbaal na gebruik drugs.
Een 23-jarige Italiaan is vandaag omstreeks 01.15 uur aangehouden op het Begijnhof bij de Catharinakerk. De man was bezig drugs (cocaïne) tot zich te nemen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Problemen bij aanhouding
Een 21-jarige Eindhovenaar is vandaag omstreeks 01.50 uur, betrapt op het rijden onder invloed. Een politiesurveillance zag de man met een auto rijden over de Heezerweg. Na een stopteken, verhoogde de bestuurder zijn snelheid en probeerde hij de politieauto kwijt te rijden. Op de Zebrastraat stopte de man en kon hij worden aangehouden. De man weigerde verder zijn medewerking aan de ademanalyse. Voor de weigering wordt proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Een 19-jarige vrouw wilde beletten dat de aangehouden bestuurder met een politiewagen naar het politiebureau werd gebracht. Zij probeerde het portier van de politieauto open te trekken en ging op de motorkap van de auto liggen. Daarop is de vrouw ook aangehouden. Een 24-jarige Eindhovenaar wilde daarop de aanhouding van de vrouw teniet doen, door haar uit handen van de politiemensen te halen. Hierop is ook deze man aangehouden. Na verhoor zijn alle personen weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Een 44-jarige Eindhovenaar is vandaag omstreeks 03.00 uur betrapt op het rijden onder invloed. De man reed opdat moment met een auto over de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Bij de ademanalyse blies de man 265 ug/l. De man heeft een boete van 390 gulden en een rijverbod gekregen.

Een 30-jarige man uit Waalre is vandaag omstreeks 04.15 uur, betrapt op het rijden onder invloed. De man reed opdat moment meteen auto over de Nachtegaallaan. Bij de ademanalyse blies de man 325 ug/l. De man heeft een boete van 390 gulden en een rijverbod gekregen.

Eindhoven: Inbraak in winkel
Een 26-jarige inwoner van Eindhoven is vandaag omstreeks 04.20 uur aangehouden in een brandgang aan de Bosboomstraat. De man was in het bezit van twee weegschaaltjes. Deze waren even daarvoor weggenomen uit een winkel aan de Tongelresestraat. Om in de winkel te komen, heeft de man de etalageruit ingegooid. De 26-jarige is ingesloten.

Eindhoven: Inbraak in bedrijf
Vandaag is omstreeks 05.25 uur ingebroken in een bedrijf aan de Vaalserbergweg. De daders verschafte zich de toegang tot het pand door een roldeur met geweld te forceren. Weggenomen is audioapparatuur.

Eindhoven: brieven uit Nigeria
Gisteren zijn bij de politie in Eindhoven diverse telefoontjes binnengekomen over het volgende:
De bellers hadden een brief ontvangen ondertekend door iemand die zich uitgeeft als een hoge ambtenaar van een ministerie in Nigeria. Men geeft aan dat een zeer groot geldbedrag op de rekening van de ontvanger van de brief kan worden gestort. De ontvanger mag 25 procent houden voor de moeite. Om het vertrouwen te krijgen, moet wel eerst contact worden opgenomen met de afzender. Men krijgt dan te horen dat er eerst als kwestie van vertrouwen, geld moet worden overgemaakt naar een rekening van de afzender.
Vorig jaar zijn deze brieven overal in Nederland opgedoken. De politie adviseert ontvangers van dergelijke brieven niet op de inhoud in te gaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...