Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Premiere co-productie 'Expoxy' Scapino Ballet Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 17-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Datum: 18-2-1999
Bron: Scapino Ballet Rotterdam
Onderwerp: Wereldpremiere 'EXPOXY' in de Rotterdamse Schouwburg, 17 april 1999

WERELDPREMIERE VAN DE CO-PRODUCTIE 'EXPOXY'

Scapino Ballet Rotterdam en Dansgroep Krisztina De Châtel presenteren op 17 april in de rotterdamse schouwburg de wereldpremiere van de co-productie 'EPOXY', choreografie Krisztina de Châtel. Eén van de uitdagingen van deze co- productie ligt in het tijdelijk samenbrengen van twee zo verschillende dansgezelschappen. Een dergelijke intensieve artistieke en productionele samenwerking is een unicum in de Nederlandse danswereld. Voor deze grootschalige dansproductie componeert Thom Willems de muziek die live wordt uitgevoerd en maakt filmer Frank Scheffer ruimtelijk projecties met behulp van film en video.

In 'EPOXY' zijn drie thema's te onderscheiden: het verleden, waarin choreografie, muziek en film impressies uit de rijke westerse beschaving laten zien en horen; het heden, waarin live opnames van de dansers worden geprojecteerd; de toekomst, waarin manipulatie plaats vindt van beeld, muziek en dans.
In de studio's van Scapino Ballet Rotterdam werkt Krisztina de Châtel met vijftien dansers van Scapino Ballet Rotterdam en vijf dansers van haar eigen dansgezelschap.

Voor meer informatie:
010-4142414

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie