Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationaal Dierentuinweekend in Artis

Datum nieuwsfeit: 17-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Artis

Amsterdam, 7 april 1999

Persbericht

Nationaal Dierentuinweekend in Artis

Op zaterdag 17 en zondag 18 april organiseert Artis tussen 10.00 en 16.00 uur verschillende activiteiten in het kader van het Nationale Dierentuinweekend.

Aan de hand van een diaserie worden de hoogtepunten getoond en verteld van de elf dierentuinen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen.

In het Voedselmagazijn kunnen de bezoekers zien hoe Artis voor de dagelijkse hoeveelheid hoogwaardige producten als verse groenten en fruit, vlees, droogvoer en duizenden andere kilo's zorgdraagt, zodat de apen, olifanten, woestijnvosjes en de andere 6000 Artisbewoners gezond kunnen eten. Ondanks de goede verzorging, uitgebalanceerde diëten en preventieve (genees-) middelen komt het toch voor dat een dier ziek wordt. In de dokterskamer geeft de dierenarts uitleg over de verschillende behandelingen. Ook kan een bezoekje gebracht worden aan de keukens van onder andere het reptielenhuis, het vogelhuis en het Kleine Zoogdierenhuis.

Iedere bezoeker die deelneemt aan de dierentuinenquiz ontvangt dit weekend een vrolijke verjaardagskalender met foto's van alle elf dierentuinen.

Bovendien ontvangt iedere 100ste Artisbezoeker een Nationale Dierentuinbon ter waarde van ƒ 25,- en heeft zo de gelegenheid ook nog eens een andere dierentuin te bezoeken.

De Nederlandse dierentuinen zijn alle zeer divers en iedere tuin zet op eigen wijze de ambassadeurs van het wild in het voetlicht.


------------------------------------

Terug naar Persberichten - Overzicht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie