Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persontmoeting met Zimbabwaanse vakbondsleider

Datum nieuwsfeit: 17-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


FNV

Persontmoeting met Morgan Tsvangirai

Datum

12 april 1999
Onderwerp
Persontmoeting Morgan Tsvangirai

Uitnodiging
aan de buitenlandredactie

Persontmoeting met de Zimbabwaanse vakbondsleider Morgan Tsvangirai

FNV en HIVOS nodigen u uit voor een persontmoeting met de Zimbabwaanse vakbondsleider Morgan Tsvangirai op zaterdag 17 april. Hij is een van de sprekers op de conferentie . Macht tot verandering. van de Evert Vermeerstichting in Utrecht.

Tsvangirai is voorzitter van het National Constitution Assemblee, een brede burgerlijke beweging voor de herziening van de grondwet. Als algemeen secretaris van de Zimbabwe Confederation of Trade Unions is Tsvangirai de motor van het protest tegen het beleid van de huidige president Mugabe en zijn regering. Hij is meerder malen zonder vorm van proces opgepakt en mishandeld.
FNV en HIVOS ondersteunen het democratiseringsproces in Zimbabwe. Tijdens een persontmoeting met Morgan Tsvangirai kunt u nader met hem kennismaken. Bij deze ontmoeting zijn ook Lodewijk de Waal (FNV-voorzitter) en Karel Chambille (hoofd Hivos-bureau Afrika) aanwezig.

De persontmoeting vindt op zaterdag 17 april van 13.15 tot 13.45 uur plaats op het ROC Utrechtcollege aan de Amerikaan 109 in Utrecht.

Meer informatie:
FNV voorlichting, 020-5816550
Hivos, Linda Westhof: 030-2802484


13 apr 99 17:22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie