Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raadsleden Apeldoorn op excursie naar windparken

Datum nieuwsfeit: 18-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Apeldoorn

Raadsleden op excursie naar windparken in Duitsland

Binnenkort brengen raadsleden en enkele ambtenaren een bezoek aan windparken in Duitsland. Dit in het kader van het zoeken naar mogelijkheden voor realisatie van windenergie in Apeldoorn.

In haar beleid heeft de gemeente Apeldoorn aangegeven duurzame ontwikkeling en duurzame energie zoveel mogelijk te willen stimuleren. Het beleid hiervoor is geformuleerd in de DAF-nota ( Apeldoorn ontwikkelt Duurzaam, Aanpasbaar en Flexibel) en het gemeentelijk Energie-UitvoeringsPlan (EUP). De mogelijke toepassing van windenergie is in het kader van dit beleid een van de mogelijke duurzame energie-opties. Het gebruik van duurzame energie in plaats van fossiele energie (gas/olie) levert een bijdrage aan het terugdringen van de klimaatproblematiek door reductie van de uitstoot van stoffen die het klimaat beïnvloeden zoals CO2. Landelijk dient in 2020 tenminste 10% van onze energiebehoefte gedekt worden door duurzame energie. Windenergie zal een belangrijke bijdrage aan dit ambitieuze doel moeten leveren. Apeldoorn wil deze doelstelling van zon duurzame energie reeds in 2008 realiseren. Daartoe zullen diverse duurzame energie-opties, zoals energie uit zon, wind en biomassa worden toegepast en op hun toepasbaarheid worden onderzocht.

Windenergie
Om het aandeel windenergie landelijk te vergroten, is plaatsing van windturbines op locaties langs de kust niet voldoende. In toenemende mate zullen ook locaties in het binnenland op mogelijke toepassing van windenergie moeten worden onderzocht. In Apeldoorn is een dergelijk onderzoek onlangs afgerond. Daaruit is gebleken dat voor kleinschalige toepassing van windturbines in Apeldoorn in beginsel enige locaties geschikt zijn. Een verdere oriëntatie op daadwerkelijke toepassing is wenselijk.

Excursie
Daartoe dient het bezoek aan de aan de windparken in Duitsland. Op vrijdag 16 april bezoeken een aantal raadsleden en ambtenaren zes windparken in Bunde, Lathen, Holtgaste, Leer, Holtriem en Spetzerfehn. Waar mogelijk zal op locatie een informatiebijeenkomst worden gehouden om de bezoekers zo volledig mogelijk te informeren over toepassing van indenergie.

Meer informatie over dit bericht is verkrijgbaar bij ing. R. Scholten, woordvoerder van de Gemeente Apeldoorn. De heer Scholten is bereikbaar op nummer (055) 580 13 63 of 06 51 52 64.


© 1999, Gemeente Apeldoorn

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie