Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Transportcompagnie vertrekt naar Albanië

Datum nieuwsfeit: 19-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE DEF

Mindef:Transportcompagnie vertrekt naar Albanië

DV/PB26/99 Den Haag, 16 april 1999

Ruim 110 militairen en 50 voertuigen van 230 Middelzware Transportcompagnie van de Koninklijke Landmacht vertrekken maandag met drie treinen (om 04.00 uur, 06.00 uur en 20.00 uur) van het spoorwegemplacement bij 't Harde naar Albanië. De transportcompagnie gaat een bijdrage leveren aan de NAVO-noodhulpoperatie Allied Harbour'. De militairen, afkomstig van de Generaal Winkelmankazerne in Nunspeet, gaan in Albanië met hun vrachtautoïs hulpgoederen naar de verschillende opvangkampen transporteren. Daarnaast zullen zij assisteren bij het verplaatsen van vluchtelingen.

Vandaag worden op het spoorwegemplacement bij 't Harde de treinen beladen. In totaal zullen ruim vijftig voertuigen (voornamelijk vrachtautoïs) per trein naar Mattrei in Oostenrijk worden vervoerd. Vandaar zal de eenheid over de weg naar de haven van Bari (Italië) vertrekken. Per schip wordt de eenheid vervolgens naar Albanië overgebracht.

Noot voor de media:
Vanmiddag is er op het spoorwegemplacement bij 't Harde tussen 13.00 en 15.00 uur gelegenheid voor visuele media om opnamen te maken van het beladen van de treinen. Voor meer informatie of aanmeldingen voor het vertrek van de eenheid op maandag kunt u contact opnemen met de afdeling Legervoorlichting, 070-3188363.


16 apr 99 12:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie