Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lanning waarnemend burgemeester Hardenberg

Datum nieuwsfeit: 19-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 16 april 1999

DE HEER LANNING WAARNEMEND BURGEMEESTER VAN HARDENBERG

De Commissaris van de Koningin heeft de heer drs R. Lanning met ingang van 1 september 1999 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hardenberg.
Door het aanstaande vertrek van de heer drs H. Smit, aan wie per gelijke datum eervol ontslag is verleend in verband met diens bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, is het burgemeestersambt per gelijke datum vacant.

Hardenberg is opgenomen in de ontwerp-regeling gemeentelijke herindeling West-Overijssel, vastgesteld door provinciale staten van Overijssel in 1997. Gelet hierop heeft de commissaris conform het beleid van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten om het ambt thans te laten vervullen door een waarnemend burgemeester. Over de invulling heeft de commissaris overleg gepleegd met een delegatie van het Hardenbergs gemeentebestuur.

De heer Lanning is gehuwd en heeft 2 kinderen. De heer Lanning nam eerder deze maand afscheid als lid van het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel, waarvan hij sinds 1981 deel uitmaakte. Hij was tevens lid van Provinciale Staten van Overijssel vanaf 1974. Voor zijn politieke carrière bekleedde hij diverse functies in het organisatiewerk in de agrarische sector, het laatst als algemeen secretaris-penningmeester van de Overijsselse C.B.T.B. (Christelijke Boeren en Tuinders Bond). Hij studeerde economie in Rotterdam en Groningen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie