Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen/Haren

Datum nieuwsfeit: 20-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 04/20/99

Persberichten District Groningen/Haren/
Dinsdag 20 april 1999

Inval in drugspand
De politie heeft gisteravond zes personen aangehouden in verband met drugs. Een 35-jarige vrouw en twee mannen van 37 en 56 jaar, allen uit Groningen, gingen naar een pand aan de Gelderse Roosstraat. Toen het drietal korte tijd later vertrokken werden ze ter controle op de Zaagmuldersweg staande gehouden. Twee bezaten cocaïne en heroïne waarna het drietal werd aangehouden voor verhoor. Hierop werd een inval gedaan in het betreffende pand. Een 30-jarige man uit Rotterdam deed open en liet de politie binnen. Een 36-jarige man uit Winsum gooide daarop zes gram heroïne over het balkon, dat later werd teruggevonden. Daarnaast werd zowel cocaïne als heroïne aangetroffen en werd een weger in beslag genomen. De 36-jarige man en een 48-jarige man uit Groningen, die zich eveneens in de woning bevond, werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De overige verdachten zijn na verhoor weggestuurd.

Inbreker gepakt
Een 28-jarige man uit Groningen is vannacht aangehouden voor inbraak in een schuur aan de Berkelstraat. De eigenaar van de schuur hoorde glasgerinkel en alarmeerde de politie, die met de diensthond de verdachte in de bosjes aantrof. De verdachte verklaarde op zoek te zijn naar lege flessen, om deze voor het statiegeld in te wisselen. Dat hij daarvoor over schuttingen moest klimmen vond de man niet bezwaarlijk. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Onbevoegd op de afwerkplaats
Een 33-jarige man uit Nieuwe Pekela is afgelopen nacht op de Bornholmstraat aangehouden omdat hij over de afwerkplekken van de tippelzone liep zonder geldige reden. De man had ook nog een boete openstaan van fl. 225,- die hij niet direct kon betalen en dus moest wachten op een vriend die het bedrag zou voorschieten. Tijdens het wachten werd een andere vriend, een 35-jarige man uit Nieuwe Pekela, voor hetzelfde feit ook op de Bornholmstraat aangehouden. Deze verklaarde op zoek te zijn naar zijn kameraad, die inmiddels al aan het bureau zat. Beide heren zijn uiteindelijk met een boete van fl. 60,- weggestuurd.

Tippelverbod
Een 25-jarige vrouw uit Hoogezand is vannacht aangehouden voor het negeren van het tippelverbod op de Preadiniussingel. Daar werd zij opgepikt door een 51-jarige man uit Leeuwarden. Achter de meubelboulevard aan de Peizerweg werd het tweetal aangehouden. Na een proces verbaal werden de twee met een dagvaarding heengezonden.

80-jarige vrouw slachtoffer van tasjesdieven
Een 80-jarige vrouw is gistermiddag, omstreeks 15.45 uur, op de Haydnlaan van haar tas beroofd door twee fietsende mannen. Gillend liep het slachtoffer achter de twee aan, maar in de Wagnersingel moest ze de achtervolging opgeven. Een getuige zag dat een van de mannen een zwart/bruine leren jas droeg met een groot opschrift 'NICKOLSEN' op de rug. De tas werd later in het Sterrebos teruggevonden. Alleen de inhoud van de portemonnee, een tientje, was weg.

Passagier gewond
Een 24-jarige vrouw uit Groningen is gistermiddag op de Stationsweg gewond geraakt na een ongeluk. Een 24-jarige vrouw uit Zuidhorn verleende geen voorrang toen zij vanuit een uitrit de weg op reed. Een 42-jarige Groninger botste met zijn auto tegen haar auto, waardoor zijn passagier gewond raakte aan het gezicht en de nek. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's waren total loss en moesten worden afgesleept.

Openbare dronkenschap
Op de Concordiastraat trof de politie gistermiddag een man aan die onder invloed op straat lag. Aangezien de man aan het bureau niet aanspreekbaar was en zwaar ademhaalde werd hij ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. Overmatig drankgebruik bleek het probleem, zodat de politie de man enkele uren later weer ophaalde en voorzien van een bon thuis bracht.

Informatie via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie