Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lecco SQL Expert optimaliseert werken met Oracle databases

Datum nieuwsfeit: 20-04-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Formula OpenSoft exclusief distributeur Benelux

LECCO SQL EXPERT OPTIMALISEERT WERKEN MET ORACLE DATABASES

Softwarehuis Formula OpenSoft verwierf in maart de exclusieve distributierechten voor de Benelux van LECCO SQL Expert, de software waarmee bestaande, vaak vage zoekopdrachten worden herschreven tot kernachtige, zeer selectieve statements die de gebruiker snel bij de kern van de zaak brengen. Het effect is te vergelijken met dat van een professionele opvoerset voor motoren.

Studies (PC Week Labs december 1998 en Pinnacle Oracle Developer februari
1999) hebben bij herhaling aangetoond dat de prestaties van databases negatief worden beonvloed door slecht geformuleerde zoekopdrachten. LECCO SQL Expert voor Oracle is een krachtig en toch makkelijk hanteerbaar Windows-gebaseerd tool dat hieraan een einde kan maken. Zelfs de meest doorgewinterde Oracle gebruikers kunnen hun database met LECCO SQL Expert tot aanzienlijk hogere prestaties brengen.

Feedback zoekmachine
Het programma ontleent zijn bijzondere eigenschappen met name aan de door kunstmatige intelligentie aangestuurde feedback zoekmachine. Die verwijst het tijdrovende regel per regel doorzoeken van ondoelmatige eerder ingegeven zoekopdrachten naar het verleden. LECCO SQL Expert biedt bij het ingeven van een zoekopdracht geheel automatisch betere formuleringen die tot de beste prestaties leidt.

Addie van Doorn, directeur van Formula OpenSoft: "Aan LECCO SQL Expert is in de internationale automatiseringspers veel lof toegezwaaid. Een onderdeel van het programma, de SQL Scanner, werd op een reeks van 100.000 gecodeerde regels losgelaten. De scan was in een half uur klaar en bracht SQL problemen aan het licht die iedereen tot dan gemist had. Alleen daardoor is het programma zijn prijs al waard."

Vijf hoofdmodules
LECCO SQL Expert bestaat uit een vijftal hoofdmodules. De SQL Scanner scant iedere SQL-statement in programma sources en database objects. De gebruiker behoeft niet meer door duizenden coderegels heen te lopen op mogelijke problematische SQL-statements. De SQL Viewer highlight iedere SQL-statement die mogelijk performance problemen zou kunnen geven, waarna de Syntactical Optimizer zorg draagt voor de optimalisering van de zoekopdracht. Door de ingebouwde kunstmatige intelligentie wordt een lijst van semantische alternatieven geboden waaruit de gebruiker kan kiezen. De SQL Area Browser is een krachtige retrieval functie die SQL-statements uit het geheugen van de Oracle database haalt. De SQL Indenter zorgt er voor dat de SQL-statement wordt omgebouwd tot een meer leesbare op-dracht. De Database Explorer ten slotte zorgt er voor dat alle objecten zoals tabellen, proc-edures, functies, triggers, views en packages zichtbaar worden.

LECCO SQL Expert is ontwikkeld door LECCO Technology Limited, een in Hong Kong gevestigde onderneming die zich specialiseert in de ontwikkeling van tools die software-prestaties verbeteren. Formula OpenSoft brengt sinds 1993 een breed scala van software voor database toepassingen in de Benelux markt.


-------------------------------------
Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie