Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Installatie nieuwe voorzitter College procureurs-generaal

Datum nieuwsfeit: 20-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

Den Haag, 20 april 1999 Gezamenlijk persbericht van
de Voorlichtingsdienst OM en van het Ressortsparket Den Haag

Installatie nieuwe voorzitter College procureurs-generaal

Mr. J.L. de Wijkerslooth de Weerdesteijn is dinsdagmiddag 20 april 1999 tijdens een bijzondere zitting geïnstalleerd als procureur-generaal bij het Gerechtshof in Den Haag.

De Wijkerslooth is de twintigste en laatste procureur-generaal bij het Haagse Hof, want op 1 juni van dit jaar treedt de nieuwe Wet op de Rechterlijke Organisatie in werking. Op dat moment zijn leden van het College van procureurs-generaal, de landelijke leiding van het Openbaar Ministerie (OM), niet meer gekoppeld aan een specifiek Hof.

De Wijkerslooth, die voorzitter is van het College van pg's, sprak in zijn installatierede over de betekenis van het begrip magistraat en over de noodzaak van een gestroomlijnde afhandeling van strafzaken. Mr. A. Vast (plv. procureur-generaal in Den Haag)stond in zijn requisitor stil bij de rol van de pg in het verleden en het heden. In aansluiting hierop ging mr. C.R.L.R.M. Ficq (lid van het College van pg's) in op de nieuwe wet en op de reorganisatie van het OM. De president van het Gerechtshof Den Haag, mr. G. Kok, liet een aantal mensen de revue passeren die evenals mr. De Wijkerslooth de overstap hebben gemaakt van landsadvocaat naar de rechterlijke macht. Namens de Orde van Advocaten hield mr. H. Knijff een pleidooi.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie