Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bericht Avro's Opsporing Verzocht

Datum nieuwsfeit: 20-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Pijnacker: overval op een juwelier

Op vrijdag 19 maart (koopavond) vlak voor sluitingstijd om 21.00 uur, werd juwelier Westerhof (Stationshoek in Pijnacker) overvallen door twee mannen. De twee komen binnen met zwarte helmen op en lopen direct door naar de werkruimte achter de winkel. Ze pakken de vrouw van de juwelier vast en er wordt een pistool op haar hoofd gezet. Ook haar man wordt met een vuurwapen bedreigd. Ze moeten op hun knieën gaan zitten, met hun rug naar de kluis. Het echtpaar wilde juist de kostbaarheden opbergen: de sleutel stak nog in de kluis

De overvallers halen tientallen tableaus met sieraden uit de kluis. Zij hebben een tas van de winkel nodig om de omvangrijke buit te kunnen meenemen. Ook dwingen ze het slachtoffer de kassa open te maken en daar halen ze het papiergeld uit. Dan verlaten zij de winkel. De daders hebben de buit meegenomen, in ieder geval in een gele plastic zak, en misschien onder hun armen.

De politiespeurhond vindt een spoor dat leidt naar een parkeerplaats. Het is onbekend of ze met een auto of met een bromscooter zijn gevlucht.
Eerder op de dag rond 13.00 uur zijn in de winkel twee mannen geweest, die een ring (van nepgoud) wilden laten taxeren. Het postuur en de stemmen van de mannen kwamen overeen met die van de overvallers. Er is wel een kans dat deze mannen niets met de overval te maken hebben. Woensdag 24 maart zijn de tableaus teruggevonden in de struiken in Plan Noord, Rommesingel.

Signalement verdachten:
Verdachte 1: man met lichtgetinte huidskleur; 18 - 22 jaar oud; 1.70 m. lang; opvallend zwart stekelig haar.

Verdachte 2: man met lichtgetinte huidskleur (iets donkerder dan verdachte 1); 18 - 22 jaar oud; ong. 1.75 m. lang, zwart, kort geknipt haar; lang, smal gezicht. Tijdens de overval droegen de daders beiden een zwarte driekwart jas en een spijkerbroek. Ze hadden allebei een vuurwapen. Ze spraken goed Nederlands met een licht buitenlands accent.

Omschrijving buit:
Gouden kettingen; ringen; armbanden; een broche, die voor reparatie was afgegeven; een gouden kikker met briljant.

De politie vraagt:

- Wie herkent de daders aan de hand van de gegeven signalementen?
- Wie heeft de daders op vrijdagavond 19 maart gezien, voor de overval en/of na de overval met in ieder geval een gele plastic tas?
- Wie heeft informatie over de genoemde buit?
- Wie heeft gezien dat de lege tableaus werden weggegooid in de struiken van de Rommesingel, tussen vrijdagavond 19 maart en woensdag 24 maart?

- Wie heeft in algemene zin informatie over deze overval?

Reacties
Regiopolitie Haaglanden
Tel: 0800 - 61 01 (gratis)


***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie