Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieavond over werkzaamheden Biezenstraat Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 21-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Informatieavond over werkzaamheden in de Biezenstraat

Op woensdag 21 april houdt de gemeente een informatieavond over de werkzaamheden die de komende tijd in de Biezenstraat zullen gaan plaatsvinden.
In de Biezenstraat wordt het transportriool vernieuwd. Dit is ook een goede gelegenheid om de straat opnieuw in te richten. Ook zal, als daarvoor voldoende belangstelling is, in een gedeelte van de Biezenstraat het regenwater gescheiden via een apart riool worden afgevoerd naar Park West. Over de ingrijpende werkzaamheden die het bovenstaande met zich meebrengt, wil de gemeente de omwonenden en andere belanghebbenden informeren.
De informatieavond van 21 april aanstaande vindt plaats in het Buurtcentrum Waterkwartier (Waterstraat 146) en begint om 20.00 uur. Voorzitter van de avond is de heer Rein Verdijk, wethouder van Verkeer, Vervoer en Milieu.

Nieuw riool
In de Biezenstraat ligt een belangrijk transportriool. Dit riool is aan vervanging toe. Een nieuwe rioolbuis met een diameter van ongeveer twee meter zal aangelegd worden. Per dag zal ongeveer tien meter gevorderd worden met de aanleg.

Zuinig met drinkwater
Bij de herinrichting van de Biezenstraat zal voor de trottoirs en de parkeerplaatsen gebruik gemaakt worden van waterdoorlatend materiaal. De bedoeling hiervan is dat zoveel mogelijk regenwater de grond in kan, zodat het uiteindelijk weer als drinkwater gebruikt kan worden. Een gedeelte van de Biezenstraat zal zelfs de mogelijkheid geboden worden om het dakwater via een apart regenwaterriool af te voeren naar Park West. De Biezenstraat is de eerste straat in Nijmegen waarbij dat in de praktijk gebracht zal worden en zal daarmee als voorbeeld dienen hoe op een goede manier met het hemelwater omgegaan kan worden.

Veiligheid en bereikbaarheid
Het spreekt vanzelf dat het bovenstaande ingrijpende werkzaamheden met zich meebrengt. Om de veiligheid en bereikbaarheid van bewoners en bedrijven zoveel mogelijk te garanderen, zullen maatregelen genomen moeten worden.
Op de informatieavond wordt bekend gemaakt wat deze maatregelen inhouden. Ook zal worden ingegaan op de planning van de werkzaamheden. En natuurlijk krijgen de aanwezigen uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen aan de vertegenwoordigers van de gemeente en de aannemer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie