Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium: Betere Vlaamse overheidsdiensten dankzij ict

Datum nieuwsfeit: 21-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap

PERSMEDEDELING

VAN HET MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

20 april 1999

Symposium 21 april: betere overheidsdiensten dankzij ITC

Op woensdag 21 april 1999 organiseert de werkgroep Informatie & Communicatie Technologie van de vzw VIOM (Vlaams Instituut voor Overheidsmanagement) een symposium te Gent, in het kader van de beurs FTI Technoland.

Aan de vooravond van de 21ste eeuw wil de werkgroep Informatie & Communicatie Technologie (ICT) de noodzaak van een pro-actief ICT-beleid in alle geledingen van de overheden in Vlaanderen aantonen. FTI Technoland vormt hiervoor de gelegenheid bij uitstek.

Tijdens deze bijeenkomst worden drie cases voorgesteld: één uit het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, één uit een Vlaamse Openbare Instelling en één uit een lokaal bestuur.

Het project Edison, waarbij ITC wordt gebruikt voor uitwisseling van administratieve gegevens tussen scholen en het departement Onderwijs van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, wordt gepresenteerd door Freddy Deprez. Daarop volgt de case van Kind & Gezin, de Vlaamse vaccinatiedatabank, gepresenteerd door Luc Verhelst en Erwin Van Kerschaver. Tenslotte spreekt Bruno Peeters, schepen van de stad Antwerpen, over elektronische dienstverlening en de voortrekkersrol van de lokale overheden.

Na de cases volgt een panelgesprek waarin de volgende thema's aan bod komen :

* kan een aanvraagformulier voor een subsidie, die alleen op elektronische wijze wordt verstuurd, toch volledig rechtsgeldig zijn?

* wordt privacy niet ten onrechte ingeroepen om de boot af te houden, wanneer het gaat om projecten die gericht zijn op het invoeren van ICT?

* stelt men best de zaken op orde door het invoeren van ICT, of voert men die pas in als voordien de zaken op orde zijn gesteld?

* verdwijnt de papierstroom vanzelf, of is het nodig om na introductie van ICT er angstvallig over te waken dat dubbele papieren circuits resoluut worden afgebouwd?
* is ICT een toverconcept, of lukken de projecten alleen door een vastberaden keuze en een consequent aangehouden belangrijke investering van menskracht en financiële middelen?

* ICT invoeren is anders gaan werken, hoe anders?
* hoe kan je door ICT efficiënter en klantgerichter gaan werken?

* hoe moeten overheid en privé op elkaar inspelen opdat beiden verder zouden komen?

* kortom : hoe sterk is de liefde?

Het panel is samengesteld uit prof. Jan Bundervoet (KU Leuven), Robert Calliau (CERN, mede-uitvinder World Wide Web), John Cordier (Telinfo), prof. Jos Dumortier (Interdisciplinair Centrum voor Recht en Informatica), Frank Robben (Kruispuntbank Sociale Zekerheid) en Serge Simon (Provincie Vlaams-Brabant). Moderator is Betty Mellaerts.

Minister Luc Van den Bossche, die ook voorzitter is van het Vlaams Instituut voor Overheidsmanagement, leidt de dag in, en de minister-president Luc Van den Brande rondt de ochtend af.

Na de lunch volgt een vrij bezoek aan Flanders Technology International.

Met "De Overheden in Vlaanderen en ICT : Hoe sterk is de liefde?" probeert het VIOM een krachtig pleidooi te houden voor een pro-actief ICT-beleid in alle geledingen van de overheden in Vlaanderen. Dit symposium is dan ook bedoeld voor alle leidinggevenden uit de overheidsdiensten, beleidsmakers en -medewerkers en ICT- verantwoordelijken.

PRAKTISCHE INFORMATIE :

Tijdstip : woensdag 21 april 1999, vanaf 9.15 u. Plaats : Flanders Expo te Gent.
De toegangsprijs bedraagt 4000 fr. of 99,16 Euro per persoon, inbegrepen lunch, documentatiemap, parkingticket en toegang tot FTI.

De folder van het eerste VIOM-ICT-symposium is te vinden op de volgende URL :
www.vlaanderen.be/ned/sites/nieuw_f.htm

Voor meer informatie : Parascevi TSOKOS en Serge HEIRBRANT, VIOM-secretariaat
tel. (02) 553 50 02
e-mail: (viom@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie