Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vuurmondpeloton vertrekt naar Macedonië

Datum nieuwsfeit: 21-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE DEF

Mindef:Vuurmondpeloton vertrekt naar Macedonië

DV/PM12/99 Den Haag, 20 april
1999

Staatssecretaris van Defensie H.A.L. van Hoof zal morgenvroeg om 08.00 uur aanwezig zijn bij het vertrek van de 120 militairen van het vuurmondpeloton van de Koninklijke Landmacht naar Macedonië. De militairen van het vuurmondpeloton gaan met vijf 155mm gemechaniseerde houwitsers van het type M-109 de in Macedoni. gelegerde Duitse brigade versterken. De staatssecretaris zal de militairen voor het vertrek kort toespreken.

Het peloton vertrekt vanaf de vliegbasis Eindhoven naar Thessaloniki in Griekenland. Daar zal de eenheid haar eerder per schip vervoerde materieel ophalen, waarna de reis naar Macedonië over de weg wordt vervolgd.

De tachtig genie-militairen van de landmacht, die vier maanden in Macedoni. hebben gewerkt aan het bouwen van onderkomens voor zowel militairen als vluchtelingen, keren s middags per vliegtuig terug in Eindhoven.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie