Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OPTA: Daling telefoontarieven KPN drie jaar vastleggen

Datum nieuwsfeit: 21-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


OPTA

Daling telefoontarieven KPN drie jaar vastleggen

OPTA: daling telefoontarieven voor drie jaar vastleggen

Den Haag, 21 april 1999 - OPTA, de toezichthouder op de post- en telecommunicatiemarkt, wil de daling van de telefoontarieven van KPN voor het vaste net voor drie jaar vastleggen. Gedurende die periode weten dan zowel de bedrijven op de telecommarkt als de consumenten waar ze wat de tarieven betreft aan toe zijn. OPTA wil in september een beslissing nemen over het percentage waarmee de gesprekstarieven moeten dalen.

Dit staat in het het consultatiedocument .price caps. dat OPTA vandaag heeft gepubliceerd. In dit document geeft OPTA haar standpunten weer over het price cap-systeem, ook wel het systeem van tariefplafonds genoemd. Aan de hand van dit systeem wil OPTA de tarieven van een pakket telefoondiensten van KPN voor drie jaar vastleggen. OPTA had de invoering van het price cap-systeem al aangekondigd tijdens het besluit over de verlaging van KPN.s telefoontarieven, eind vorig jaar.

Volgens OPTA zouden de volgende telefoondiensten onder het price cap-systeem moeten gaan vallen: het abonnement, de gesprekskosten voor lokaal en nationaal telefoonverkeer, het bellen van een vast naar een mobiel toestel, de vermelding in de telefoongids en de tarieven voor de telefonische inlichtingendiensten. De gemiddelde prijs van dit .mandje. telefoondiensten zou jaarlijks moeten dalen. Wat betreft de kosten voor lokaal telefoonverkeer overweegt OPTA een eenmalige extra verlaging van de tarieven als blijkt dat de concurrentie op de lokale-telefoniemarkt de komende jaren onvoldoende van de grond komt. Op dit moment vindt hiernaar een onderzoek plaats.

Alle belanghebbenden op de telecommarkt krijgen nu eerst de gelegenheid om te reageren op de standpunten van OPTA over de price cap. OPTA weegt deze reacties mee in het besluit dat ze in september wil nemen. De bedoeling is dat het price cap-systeem met terugwerkende kracht tot 1 juli 1999 in werking treedt. Consumenten zullen dan uiterlijk per 1 januari 2000 met een lagere telefoonrekening worden geconfronteerd.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie