Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Groningen gaat bushaltes onderhouden

Datum nieuwsfeit: 21-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 20 april 1999 Persbericht nr. 89

Provincie Groningen gaat bushaltes onderhouden

GS van Groningen hebben besloten met ingang van het jaar 2000 bijna alle 600 haltes langs provinciale wegen te onderhouden en te beheren. De provincie wil met dit besluit bereiken dat onderhoud aan de haltenvoorzieningen sneller wordt uitgevoerd. In de nieuwe situatie is duidelijker wie verantwoordelijk is voor het onderhoud. Het onderhoud vond tot nu toe ad hoc plaats door de gemeenten, de vervoerder of de provincie. Voorlopig vallen de haltenvoorzieningen waarvoor al een onderhoudscontract is afgesloten tussen een gemeente en de vervoerder en de zogeheten reclame-abri's niet onder de regeling. Het beheer en onderhoud zal ongeveer f 195.000,- per jaar bedragen.

Elk kwartaal wil de provincie onderhoud plegen aan de haltenvoorzieningen. Na een schademelding moet binnen vijf dagen de schade gerepareerd zijn. Daarnaast wil de provincie haltenvoorzieningen tijdig vervangen. Met de gemeenten en de vervoerders worden afspraken gemaakt over het opzetten van een databank waarin gegevens staan over de kwaliteit en situering van alle haltenvoorzieningen in de provincie.

Door het onderhoud van haltenvoorzieningen op zich te nemen denkt de provincie de halten en daarmee het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. Veel halten zijn nu in slechte staat van onderhoud. Terwijl de reiziger veel waarde hecht aan comfortabele en schone haltenvoorzieningen. De reiziger oordeelt vaak negatief over de huidige haltenvoorzieningen.

Het besluit van GS zal in april worden voorgelegd aan PS van Groningen.Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Machteld Schierbeek, afdeling Bestuurscontacten Provincie Groningen, tel.: 050 - 3164982.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie