Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanpak kruispunt N356/Tuskendyken bij Burgum

Datum nieuwsfeit: 21-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Aanpak kruispunt N356/Tuskendyken bij Burgum

Gedeputeerde Staten van Fryslân zullen aan Provinciale Staten voorstellen om het kruispunt in de provinciale weg N356 bij Burgum te reconstrueren. Deze reconstructie bestaat uit de aanleg van een
4-armig kruispunt (nu nog een T-splitsing) en het plaatsen van verkeerslichten. Daarbij zullen zij de Staten voorstellen om voor de voorbereidings- en bestekfase een krediet van 120.000,- beschikbaar te stellen.

Met de aanleg van 'een vierde arm' krijgt het nieuwe bedrijvenpark Elingsloane, dat de gemeente Tytsjerksteradiel ten noorden van Burgum gepland heeft, een aansluiting op de provinciale weg tussen Quatrebras en Sumar (N356). Voor het vergroten van de verkeersveiligheid van met name fietsers en voetgangers, zal het kruispunt 'beveiligd' moeten worden met verkeerslichten.

Voordat het voorstel naar Provinciale Staten gaat (7 juli a.s.), wordt het voor advies voorgelegd aan de Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer (19 mei a.s.).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie