Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ShapeSnatcher bouwt interactieve 3d-modellen

Datum nieuwsfeit: 21-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CYCORE

Cycore en Eyetronics Interactieve 3D Modellen

Interactieve 3d-Modellen Zijn Vanaf Nu Een Fluitje Van Een Cent

De gezamenlijk door Cycore Cult3D en Eyetronics ontwikkelde oplossing ShapeSnatcher - een primeur in de sector - bouwt volledig interactieve 3D-objecten op basis van foto's, en dit zonder gebruik van lasers.

Al wie actief is in de elektronische marketing, kan nu functionele productdemo's maken in een fractie van de tijd die daar vroeger voor nodig was.

NAB '99 Booth No. S8748 - Sands Convention Center, Las Vegas

Las Vegas, NAB '99, 19 april - Cycore Computers heeft in samenwerking met het in Brussel gevestigde Eyetronics de mogelijkheid gerealiseerd om volledig interactieve 3D-modellen te genereren met een eenvoudige druk op een knop. Cycore, met thuisbasis in Zweden, is de ontwikkelaar van Final Effects, Cult Effects en van Cult3D, het interactieve hulpprogramma voor het maken van modellen op het web. Met deze laatste software haalde Cycore zelfs de finale van 'Best of Comdex'.

Het nieuwste product van Eyetronics - The ShapeSnatcher System - maakt van om het even welke digitaal of analoog fototoestel of videocamera een krachtig apparaat voor het vastleggen van 3D-beelden. De software biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om driedimensionale beelden op een eenvoudige manier vast te leggen, zonder dat ze daarvoor uren moeten besteden aan ingewikkelde modelleerbewerkingen in CAD- en designprogramma's. De verkregen beelden kunnen dan worden geïntegreerd in de Cult3D-editor van Cycore om er volledig functionele modellen voor het Internet Web mee te produceren, die 'surfers' in staat stellen om in 'real time' met de modellen te werken.

Het door Eyetronics gepatenteerde ShapeSnatcher - waarvoor de onderneming in 1998 de 'European Information Technology Prize' ontving
- is in staat om een foto om te zetten in een gedetailleerd 3D-model. De software werkt met haast elke digitaal of analoog fototoestel en converteert de foto's in ÄÄn enkele stap in een 3D-modellen. Om er interactieve modellen van te maken, kunnen de ShapeSnatcher objecten worden 'geïmporteerd' in de Cult3D Editor van Cycore (die hoog scoorde in Best of Comdex). Met de Cult3D Editor kunnen Webontwikkelaars op een eenvoudige manier 'werkende' driedimensionale modellen 'renderen', die websurfers in staat stellen de producten in kwestie on line uit te proberen. Cult3D beschikt over 'drag and drop' interactiviteit en geavanceerde compressie, zodat ontwikkelaars snel interactieve Webmodellen kunnen genereren, die door eindgebruikers met om het even welk type computersysteem kunnen worden bekeken - zelfs Pentiums van de eerste generatie met 28.8k modems. In combinatie biedt de Cycore-Eyetronics oplossing de gemakkelijkste en meest toegankelijke manier voor het creëren van onweerstaanbare commerciële productsites op het Web.

De voordelen van dit product

'Er is geen enkele reden meer waarom commerciële sites geen gebruik zouden maken van driedimensionale beelden,' zei Jerry Pettersson, als 'vice president' verantwoordelijk voor productontwikkeling bij Cycore. 'Door potentiële klanten de mogelijkheid te bieden om producten effectief on line te gebruiken, kan iedereen die actief is in Web marketing gebruik maken van Cult3D en ShapeSnatcher om te komen tot een completer on line winkelgevoel. Onze nieuwe alliantie met Eyetronics maakt deel uit van onze strategie om het proces van het bouwen en tonen van kwalitatief hoogstaande interactieve driedimensionale modellen beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk ontwikkelaars en klanten - onafhankelijk van de beschikbare bandbreedte, de gebruikte software of hardware. Eyetronics heeft een hulpmiddel ontwikkeld dat - net als Cult3D - de kracht van multimedia beschikbaar maakt voor een ruimere waaier van toepassingen en de eindgebruiker ten goede komt door wat te doen aan de beperkingen die inherent zijn aan on line winkelen.'

'We zijn altijd al op zoek geweest naar eenvoudiger manieren om driedimensionale modellen te creëren,' zei Filip Defoort, algemeen directeur van Eyetronics. 'De gebruiksvriendelijkheid, de schaalbaarheid en de flexibiliteit van ShapeSnatcher - in combinatie met de interactieve 'drag and drop' toepassingen van Cult3D, zijn gewoon een natuurlijke keuze voor toepassingen in de elektronische handel, voor zakelijke of educatieve toepassingen en voor andere verticale markten die er baat bij hebben om fotorealistische 3D-modellen op het Web te tonen.'

Hoe het werkt

De ShapeSnatcher 3D-Toolkit maakt van uw fototoestel een krachtig apparaat voor het vastleggen van driedimensionale beelden. Stop gewoon de ShapeSnatcher dia in om het even welke diaprojector. Projecteer de dia op om het even welk object, en leg het verkregen beeld vast. De ShapeSnatcher Software zorgt dan voor de creatie van het driedimensionale model. De software werkt met een ruim gamma van fototoestellen, van doodgewone tot professionele modellen. De kwaliteit van de driedimensionale modellen die u kunt genereren is onbegrensd.

De met ShapeSnatcher gecreëerde 3D modellen worden met een enkele klik van de muis 'geëxporteerd' naar het Cult3D programma van Cycore. De 'drag and drop' functionaliteit van de Cult3D Editor voegt de interactieve mogelijkheden toe aan het driedimensionale model zonder dat daarvoor uitgebreide kennis van programmeertechnieken vereist is. Cult3D zorgt voor een enorme compressie van het model - een typisch bestand met een omvang van 11 MB kan zonder vermindering van de beeldkwaliteit worden gereduceerd tot een grootte van 10 kB.

Wanneer en hoe het product verkrijgbaar is

Het Cult3D ontwikkelgereedschap en de 'plug-in' zijn gratis te downloaden van www.cult3d.com. Er zal een licentiegeld van 3600 dollar worden gevraagd voor elk Cult3D object dat effectief op een website wordt gezet. Voor nadere informatie kan men contact opnemen met (info@cult3d.com). De Cult3D viewer kan worden gebruikt met Netscape 2.0 of met Internet Explorer 4.0, en werkt onder de volgende besturingssystemen: Windows 95, 98, en NT; MacOS (PowerPC); UNIX (Linux, HP/UX, AIX, Sun); en BeOS.

ShapeSnatcher is verkrijgbaar vanaf 15 mei 1999. De eerste versie werkt op Windows 95/NT systemen, versies voor Linux en SGI zullen niet lang op zich laten wachten. Het volledige ShapeSnatcher softwarepakket kost 4.999 dollar; voor gebruikers die slechts kleine aantallen modellen moeten aanmaken, bieden Eyetronics en Cycore een speciale service op basis van een abonnement: gebruikers betalen 750 dollar per jaar abonnementsgeld, en 135 dollar per 3D-model. Voor nadere informatie moet u contact opnemen met (info@eyetronics.com).

Waar u het product in actie kunt zien

Om Cult3D aan het werk te zien, moet u de 'plug-in' downloaden van www.cult3d.com en vervolgens een van de volgende websites bezoeken:

:: Nokia . Nokia 9110 Communicator:
www.nokia.se/products/data/9110communicator

:: CNN . Media Showcase: www.cnn.com/SPECIALS/multimedia

:: Nobelstichting . de Nobel Medaille voor Fysica en Scheikunde: www.nobel.se/prize/medal3d.html

Wie dit mogelijk heeft gemaakt:

Over Cycore Computers

Het in Uppsala (Zweden) gevestigde Cycore Computers is gespecialiseerd in de ontwikkeling van 'special effects' en 3D-technologie voor het Internet en voor de video en film postproductie. Cult3D(r) Animation van Cycore is de eerste real-time, multiplatform 3D-rendering engine voor het Internet. Cycore is de maker van de bekroonde Final Effects(tm) en Studio Effects(tm). Cult Effects van Cycore is een 'plug-in' voor Adobe After Effects, die worden gebruikt in de postproductie van videos en films. Cycore Computers heeft een verkoopkantoor in de Verenigde Staten in San Mateo (Californië). Voor nadere informatie over de onderneming kunt u het best een bezoek brengen aan een van de Cycore websites: www.culteffects.com of www.cult3d.com

Over Eyetronics

Eyetronics werd in 1998 opgericht in Heverlee (België). Het bedrijf is gespecialiseerd in technologie voor het vastleggen van 3D-beelden ('3D-acquisition'), gaande van op de consumenten gerichte producten tot kwalitatief hoogstaande 'special effects' voor de filmindustrie. De door Eyetronics gepatenteerde ShapeSnatcher technologie is het eerste dynamische '3D-acquisition' systeem ter wereld.

UNS

Contactpersoon: Lisa Melsted, tel.+1 617 587 2817 of via E-mail: (lmelsted@brodeur.com); of Liora Bram, tel. +1 617 587 2838 of via E-mail (lbram@brodeur.com) of GSM +1 617 791 0699; ofwel Sten Kaiser van Cycore Computers, tel. +46 18 65.65.60, of via E-mail (sten@cycore.com)

21 apr 99 09:39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...