Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningse subsidie open NK atletiek mensen met handicap

Datum nieuwsfeit: 21-04-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 20 april 1999 Persbericht nr. 91

Subsidie van f 1.500,- voor open NK atletiek voor mensen met handicap

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten om ƒ 1.500,- te geven aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Atletiek voor mensen met een handicap. Het evenement zal op 11 en 12 september plaatsvinden in Emmen.

De activiteit vindt dus niet in de eigen provincie plaats. Toch is het evenement van belang voor de Groningse gehandicapte sporters: er zijn te weinig gehandicapten in één regio en daarom zijn er ook weinig sportclubs voor deze mensen.

Het topsportevenement heeft bovendien een grote uitstraling naar de gehandicaptensport in het algemeen en kan een bijdrage leveren aan de maatschappelijke participatie van bijvoorbeeld lichamelijk gehandicapte kinderen. De Stichting Wheelers Marathon Nederland heeft ook een kennismakingsweekend voor jongere gehandicapten georganiseerd.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joske Kluvers van de afdeling Bestuurscontacten (050) - 316 41 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie